Totalförstörd. Delar av Slättgårdsskolan har brunnit ner. I veckan stod det klart att fritids inte kan ha öppet på skolan i sommar. Foto: Claudio Britos

Efter branden – fritids flyttas till Bredängsskolan

Större delar av Slättgårdsskolan än man först trott skadades i förra veckans brand. Att starta upp sommarlovsfritids i skolan går inte.

  • Publicerad 13:38, 9 jun 2020

Efter den kraftiga branden hoppades Slättgårdsskolans rektor Monica Söderberg trots allt att skolans fritids skulle kunna öppna igen den här veckan.

Men besiktningen efter branden visade på större skador än man först hade anat, även i delar av skolan som undkom lågorna. Isoleringen i taket över matsalen måste till exempel bytas ut. När det kan göras är inte klart.

Därför startade fritidsverksamheten i stället i Bredängsskolan i veckan.

– Det är jättetråkigt men samtidigt är vi otroligt glada för den hjälp vi får från Bredängsskolan. Vår personal kommer att arbeta där men vi har fått låna deras lokaler, säger Monica Söderberg.

Föräldrar sluter upp vid skolan efter branden

Hur det blir för eleverna i höst är en fråga som utbildningsförvaltningen arbetar intensivt med att lösa.

Polisen vädjar om tips

Polisens tekniker har fortsatt att arbeta vid skolan under veckan för att ta reda på hur branden startade och för att säkra eventuella spår. En förundersökning om grov mordbrand pågår men det finns i nuläget ingen misstänkt.

Anders Gartér, förundersökningsledare och gruppchef på polisen, vill inte kommentera om det finns vittnen eller annan bevisning i fallet.

– Jag kan inte gå in på det. Jag kan bara be om mer tips. Vi är jätteintresserade av uppgifter från allmänheten, säger Anders Gartér.