Efter arbetsmiljöproblemen – kommunalråd avgår

Nya kommunalrådet Niclas Lindberg (S) lämnar sitt uppdrag i Haninge med omedelbar verkan. Anledningen är arbetsmiljöproblemen på utbildningsförvaltningen.

  • Publicerad 09:11, 30 jan 2019

Mitt i har i flera artiklar berättat om arbetsmiljöproblemen mellan utbildningsförvaltningen och skolpolitikern och det nyligen valda kommunalrådet Maria Fägersten (S).

Nu, samma dag som den sparkade skolchefen Mats Öhlin i Mitt i berättat att det kränkande bemötandet från Maria Fägersten pågått i fyra år, väljer kommunalrådet Niclas Lindberg (S) att lämna sitt uppdrag.

Niclas Lindberg uppger på sociala medier att han internt försökt komma till rätta med problemen utan att lyckas.

– Jag anser inte att den uppmärksammade arbetsmiljösituationen har hanterats på korrekt sätt. Det har gjorts för lite för långsamt, säger han till Mitt i.

– Indikationerna på att det kan finnas medarbetare med brister i sin arbetsmiljö har inte tagits på det stora allvar som det borde. Det har jag framfört internt under en längre tid utan framgång. Till slut kom det till en punkt där jag kände att jag inte längre kunde vara med och ta ansvar, säger han.

Det finns sex kommunalråd i det nya politiska styret i Haninge, tre vigda åt S och ett var åt C, L och KD, och S behöver nu fylla Niclas Lindbergs position med ett nytt namn.

Niclas Lindberg lämnar även sin roll i kommunstyrelsen samt som ordförande i den nya näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden i kommunen.

På onsdagen stod det klart att han i stället blir ny kulturchef i Västerås stad.