Efter andra branden i Brottby: Upprop med hjärtan på sociala medier

I söndags brann det för andra gången i boendet för nyanlända i Brottby. Nu finns en uppmaning på Facebook och Instagram: Sätt upp ett hjärta.

  • Publicerad 11:19, 1 nov 2016

– Det är inte många som står bakom de som bränner. Vi kan inte bara stå tysta, jag har uppmanat den som vill att sätta upp ett hjärta vid staketet till boendet, säger Josefin Wahlberg Vannérus, anställd i Össeby församling.

Det är inte ilska hon vill dela – uppmaningen på Facebook handlar om kärlek.

– Jag vill inte vara arg. Jag vill vara vänlig och förklara att de allra flesta som jag pratar med inte tycker att det är okej att förstöra. Vi som jobbar eller bor i Brottby vill inte ha den bilden av oss, vi är snälla här, säger hon.

Andra branden

Uppmaningen kommer efter att det i söndags brann för andra gången på några veckor i paviljongerna. Som tur är har ingen flyttat in ännu men bevakning finns på plats; två väktare 24 timmar om dygnet.

– Det är läskigt att folk ändå tänder eld och inte bryr sig om att det finns människor där, säger Josefin Wahlberg Vannérus.

Hittills har uppmaningen gett många hjärtan på Facebook. På själva staketet vid paviljongerna har det också börjat dyka upp hjärtan.

– Folk är nog inte så benägna att åka i regnet, men jag är säker på att det blir fler hjärtan under de närmaste dagarna, säger Josefin Wahlberg Vannérus

Vad tänker du om det här, att man bränner bostäder?

– Jag tänker så mycket. Jag tänker att alla som bor i Brottby, oavsett skälet till att man har flyttat hit eller blivit placerad här, har rätt att känna sig trygga. Vi ska inte göra skillnad på människor.