Stänger. Edsbacka Wärdshus stänger efter två år i lokalerna i Edsbergsparken. (Fr.v: Alexander Olausson, Emil Törnqvist. Bilden är tagen när Edsbacka Wärdshus öppnade igen, 2018). Foto: Arkiv

Edsbacka Wärdshus stänger för gott

Edsbacka Wärdshus i de anrika lokalerna i Edsbergsparken stänger för gott, meddelar krögarna på restaurangens hemsida.

  • Publicerad 11:19, 19 mar 2020

Restaurangen Edsbacka Wärdshus slår igen portarna.

Det meddelar krögarna på sin hemsida: ”Tack alla kära gäster för den här tiden! Nu har vi slagit igen portarna för gott”.

Restaurangen Edsbacka Wärdshus lokaler i Edsbergsparken har anor till 1600-talet och har varit mest känd för Edsbacka krog, som var den första restaurangen i Sverige att få två stjärnor i den renommerade restaurangguiden Michelin.

Sedan dess har flera försök genomförts att driva en restaurang i lokalerna. För två år sedan, i januari 2018, öppnade Emil Törnqvist och Alexander Olausson portarna igen:

– Vi tyckte att det var synd att en så fin lokal bara stod tom, sa då Emil Törnqvist till SollentunaDirekt.

Edsbacka Wärdshus tillhör Melanders Group AB, som driver flera restauranger i Stockholm. Krögarna hänvisar till vd:n på Melanders Group, Stefan Söderman, för frågor om stängningen.

Stefan Söderman svarar SollentunaDirekt i ett mejl:

"Vi har planerat stängning under en längre tid. Nu blev det 3 veckor tidigare än planerat på grund av det totala haveriet som vi upplever i branschen just nu."

Edsbacka Wärdshus stänger

Nu öppnas dörrarna till Wärdshuset

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Efter 16 månader: I morgon öppnar Sjöbergshallen igen

Nyheter "Det är fullt jobb nu, ända in i kaklet" Hösten 2019 stängde Hemköp i Sjöberg då rivningen av den gamla centrumbyggnaden inleddes. Sedan dess har Sjöbergsborna varit utan matbutik, men i morgon torsdag slår Hans och Malin Roosmark upp...onsdag 24/2 17:11

Nu får du besöka nära och kära på äldreboende

Nyheter Nästan alla äldre på särskilda boenden i Sollentuna har vaccinerats för covid-19 och anhöriga kan nu besöka sina närstående igen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller emellertid och besökare...onsdag 24/2 14:50