Ekonomin går inte runt längre för Edsbacka Wärdshus. Foto: Stefan Källstigen

Edsbacka Wärdshus stänger – blir festvåning

Sagan om ikoniska Edsbacka Wärdshus ser ut att vara slut. Nu stänger restaurangen och de anställda sägs upp – i stället öppnas en festvåning. – Det är med stor sorg i hjärtat vi gör det här, säger restaurangchefen.

  • Publicerad 15:22, 27 jan 2016

Restaurangverksamheten på Edsbacka Wärdshus startade redan 1626, och var den första restaurangen i Sverige att få två stjärnor i Guide Michelin. Men nu verkar sagan ha nått sitt slut.

– Vi har kämpat med ekonomin sedan starten, och har inte fått det att gå runt fullt så gott som vi har önskat. Nu tvingas vi göra om vår verksamhet, säger Magnus Ericsson som är restaurangchef och har drivit krogen sedan 2010.

Edsbacka Wärdshus har haft stängt för renovering sedan början av januari och när man öppnar igen blir alltså ingenting som förut – det blir utan både lunch och á la carte. I stället öppnar en renodlad festvåning som enbart tar emot bokningar för konferenser, bröllop, personalfester och andra tillställningar.

– Det är med stor sorg i hjärtat vi gör det här. Alla är självklart väldigt ledsna och det har varit en tuff tid, säger Magnus Ericsson.

De 13 anställda medarbetarna sades upp under tisdagen. Man förhandlar just nu kring huruvida de ska omplaceras till andra restauranger inom bolaget eller se sig om efter nya jobb.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Säl siktad ända inne i Edsviken

Nyheter "Var uppe i regnet och tittade på oss, bara 20 meter ut." Senast det kom rapporter om säl i Edsviken var hösten 2016 då två stycken plaskade utanför stranden vid Inverness. Nu i helgen hände det igen, och nu ända inne i närheten av Tegelhagens badplats.tisdag 27/10 12:43

Nu har norra delen av blågröna stråket öppnats

Nyheter "En av de bästa naturvårdsinsatser vi har gjort i Sollentuna." Planeringen av det blågröna stråket, parkområdet vid Väsjön, har pågått i flera år. Nu har den första etappen öppnats och gjort det enklare att promenera mellan sjön och Törnskogens naturreservat.tisdag 27/10 5:50

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Nyheter Trafikverkets anläggning bevakas sedan flera veckor. Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar...måndag 26/10 5:15