Tio artister gjorde upp om en semifinalplats i Funkisfestivalens deltävling i Messingen i fredags. Tävlingen sändes live via webben.

– Vi hade som vanligt ett liveband och vår egen konferencier, Per-Ove ”Knappen” Ståhlknapp, säger Erik Hjelmfors, projektledare på Upplands Väsby kommun för Funkisfestivalen.

En jury fanns på plats för att utse vinnaren. Publiken kunde också rösta på sin favorit genom Mentimeter på mobil eller dator.

Ebba segrare till slut

I hård konkurrens var det till sist Ebba Persson med låten ”Jag trodde änglarna fanns”, som stod som segrare i deltävlingen.

Många känner igen den norska artisten Kampferdrops stora hit som kom för några år sedan, och Ebbas framträdande var också en riktig partyhit.

Juryns vinnarmotivering löd: ”Med stark scennärvaro, stor glädje och en fantastisk tolkning som tog den här juryn och publiken med storm.”

– Ebba var väldans glad över att få vinna i år, hon har varit med flera år tidigare och sjungit, berättar Erik Hjelmfors.

Han sammanfattar kvällen:

– Det var skoj, spännande och mycket sångglädje.

Förra årets vinnare, Matilda Bodin, var också på plats och sjöng förra årets vinnarlåt, Danny Saucedos "Snacket på stan".

Vinnaren i Väsby, Ebba Persson, går vidare till semifinalerna på Nalen i Stockholm den 26 och 27 april nästa år.

Den stora finalen hålls på Stockholm Waterfront den 29 augusti.