SEGERYRA. Ebba Persson tog hem segern i Funkisfestivalens deltävling i Messingen med ”Jag trodde änglarna fanns”. Foto: Erik Hjelmfors/Upplands Väsby kommun

Ebba vinnare i Funkisfestivalens deltävling

Det blir Ebba Persson som får representera Upplands Väsby i Funkisfestivalens semifinal i vår. Med ”Jag trodde änglarna fanns” tog hon juryn och publiken med storm i Messingen.

  • Publicerad 11:30, 19 nov 2021

Det var skoj, spännande och mycket sångglädje.

JURYNS MOTIVERING: ”Med stark scennärvaro, stor glädje och en fantastisk tolkning som tog den här juryn och publiken med storm.” Ebba Persson vann Funkisfestivalens deltävling i Väsby. Foto: Erik Hjelmfors/Upplands Väsby kommun

Tio artister gjorde upp om en semifinalplats i Funkisfestivalens deltävling i Messingen i fredags. Tävlingen sändes live via webben.

– Vi hade som vanligt ett liveband och vår egen konferencier, Per-Ove ”Knappen” Ståhlknapp, säger Erik Hjelmfors, projektledare på Upplands Väsby kommun för Funkisfestivalen.

En jury fanns på plats för att utse vinnaren. Publiken kunde också rösta på sin favorit genom Mentimeter på mobil eller dator.

Ebba segrare till slut

I hård konkurrens var det till sist Ebba Persson med låten ”Jag trodde änglarna fanns”, som stod som segrare i deltävlingen.

Många känner igen den norska artisten Kampferdrops stora hit som kom för några år sedan, och Ebbas framträdande var också en riktig partyhit.

Juryns vinnarmotivering löd: ”Med stark scennärvaro, stor glädje och en fantastisk tolkning som tog den här juryn och publiken med storm.”

– Ebba var väldans glad över att få vinna i år, hon har varit med flera år tidigare och sjungit, berättar Erik Hjelmfors.

Han sammanfattar kvällen:

– Det var skoj, spännande och mycket sångglädje.

Förra årets vinnare, Matilda Bodin, var också på plats och sjöng förra årets vinnarlåt, Danny Saucedos "Snacket på stan".

Vinnaren i Väsby, Ebba Persson, går vidare till semifinalerna på Nalen i Stockholm den 26 och 27 april nästa år.

Den stora finalen hålls på Stockholm Waterfront den 29 augusti.

Deltagare i Funkisfestivalen i Upplands Väsby

Låtordning:

1. Odödlig – Ida Himlasjö

2. Guldet blev till sand –Jessica Beck

3. La Dolce Vita – Karl-Ivar Staaf

4. Det stora röda huset –Victoria Wink

5. Två av oss – Sara Blomstedt

6. Jag trodde änglarna fanns – Ebba Persson

7. Hopplöst är jag bunden till dig – Josefin Brolin

8. My heart Will go on – Robert Norrman

9. Phantom of the opera – Åsa Wallin

10. Bailando – Denise Forslund

Visa merVisa mindre

Funkismello sedan 2011

Funkisfestivalen, tidigare Funkismello, äger rum i mer än 20 kommuner.

Deltar gör personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Tävlingen har sedan 2011 varit ett årligen återkommande evenemang i Upplands Väsby.

Det vinnande bidraget går vidare till semifinalerna som planeras att hållas på Nalen i Stockholm 26–27 april nästa år. Vinnarna går sedan vidare till den stora finalen som hålls på Stockholm Waterfront den 29 augusti.

Visa merVisa mindre