Bluesrockare. Erik Edgren, Adam Randolph, Ebba Bergkvist och Björn Björnehult Korning i Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band Foto: Erik Ingö

Ebba från Gröndal hyllar rocken på sin färska jullåt

På Gröndalstjejen Ebba Bergkvists nyskrivna jullåt finns både bjällerklang och kyrkklockor, men låten är snarare en hyllning till rocken än till julen.

  • Publicerad 06:40, 4 dec 2020

22-åriga rockmusikern Ebba Bergkvist gillar verkligen inte julmusik. När radiokanaler och köpcentrum fläskar på med klockor och stråkar drar hon öronen åt sig.

– Jag får panik av för mycket bjällerklang. De enda jullåtar jag kan lyssna på är dem med Elvis Presley och de är ju ofta inga jullåtar egentligen, säger hon.

Tar tuben hem

Ebba Bergkvist, rockmusiker. Foto: Pressfoto

Trots släpper hon nu en egen jullåt, med bandet Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band. Den inleds med både bjällerklang och kyrkklockor, innan bluesrocken tar över. Fast "68' Twin" handlar varken om längtan efter snö eller julklappar, betonar hon.

– Personen i låten tar tuben hem till familjen på julafton men vill egentligen vill helst träffa sitt band och spela ihop och göra musik, säger hon.

T-banan till Gröndal

Själv tar hon t-banan från Norsborg när det är dags att fira jul med föräldrarna i Gröndal. Där växte hon upp och det är där hon jobbar, som elevassistent på Blommensbergsskolan.

– Det är ett jätteroligt jobb, men det är rocken som är min passion. Det är den bästa musiken och den som är absolut roligast att spela live, säger hon.

"68' Twin" finns på alla streamingkanaler, från den 4 december. Där finns också bandets debutalbum "Spilt milk" som kom i våras.

LYSSNA PÅ LÅTEN HÄR