Foto: Carlos Montecinos

E-types kock har kastat in handduken på Dalarö Skans: ”Vi jagar ny för att inte behöva stänga”

Det råder akut kökskris på Martin ”E-type” Erikssons Dalarö skans. Den ordinarie kocken har av privata skäl fått kasta in handduken, och köket hålls vid liv av inhyrda kockar – och av Martin Eriksson själv. – Vi måste hitta en ny kock snabbt för att slippa stänga, säger Martin Eriksson till Mitt i.

  • Publicerad 08:32, 30 jun 2016

På nationaldagshelgen öppnade Martin ”E-type” Eriksson upp krogen ute på 1600-talsfästningen Dalarö skans utanför Dalarö. Men nu har krogen drabbats av ett bakslag.

Den ordinarie kocken har av privata skäl fått kasta in handduken.

– Vi har tillfälligt behövt ta in personal från arbetsförmedlingen och kökschefen på Aifur (”E-types” vikingakrog i Gamla stan) kommer in de närmsta dagarna, men det håller inte i längden, säger Martin Eriksson på onsdagen till Mitt i.

Kan ni behöva stänga?

– Jag hoppas verkligen inte det. Vi jagar en ny kock nu för att just slippa det. Vi hankar oss fram. Jag kommer själv behöva ta några pass i köket nästa vecka fast jag har fullt upp med spelningar, säger Martin Eriksson.

Men hur lätt är det att hitta ny kock nu?

– Jag hoppas vi hittar någon som bor nära Dalarö, och att folk hör av sig till vår hemsida. Vi behöver bara någon som kan vända goda burgare och göra en schysst skagenröra. Det är inte 19 år i kockskola som krävs, säger han.