Tankeforum. Lis Rohlin och Johan Westin framför staketet som vuxit med 20 meter ovanför snötäcket. Foto: Johan Westin

Duvbos hoppfulla staket växer igen

Konstnärsparet Lis Rohlin och Johan Westin låter sitt staket i Duvbo bli en plats att vädra sina coronakänslor igen. Under vintern har 20 meter nya tankar om pandemin skrivits.

  • Publicerad 01:15, 23 jan 2021

Mitt i berättade i våras om paret i Duvbo som lät sitt staket utanför villan i Duvbo bli ett forum för människor att skriva ner vad de tänker och känner under pandemin.

Längs med tomtens staket satte de upp plankor, papperslappar och pennor. Under våren hade 560 meddelande skrivits på 40 meter plankor.

– Allting är sparat. Vi har inte slängt något, säger Johan Westin.

Vilade i somras

Under sommaren avtog spridningen av smittan och konstprojektet på staketet vilade.

Men vid allhelgona satte paret upp bräder och lappar igen för att se vad folk tänkte och kände nu. Och under den andra vågen av smittan har 20 nya meter av tankar hittills skrivits.

– Det är mer känslor av det inte finns ett slut på det här nu. I våras trodde alla att det skulle gå över. Nu känner många hopplöshet och det märks på de som skriver, säger Johan Westin.

Hälsar med hjärtan

En del skriver om sin sorg efter en förlorad mamma, en sjuk farfar eller om att de vill krama mormor igen. Någon har skrivit "död åt corona", men många skriver också att det kommer bli bättre till slut. Och när allt blir som vanligt ska de minsann festa! Så det finns också en känsla av hopp på staketet.

Och organiskt har det blivit så att många avslutar sina meddelanden med ett hjärta berättar. Johan. Han och Lis fyller i hjärtana med färger, laminerar lapparna när de är skrivna på och sätter upp dem igen på staketet.

– Hjärtana har blivit som gemensamt språk och att alla skickar en liten hälsning till varandra. Det har blivit något fint i allt det här, säger Johan.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

”Det sa bara pang över en natt”

Nyheter Stjärnkocken kräver åtgärder Omsättningen för krögare i Stockholm har minskat med i snitt 60 procent under året som gått. Paul Taylor Lant­handel i Fabriksparken har klarat sig relativt väl – men delägaren och stjärnkocken Tareq...fredag 19/2 15:33

Färre inbrott i Sundbyberg under pandemin

Nyheter "Mer hemarbete kan vara en orsak" Bostadsinbrotten i länet har gått ner under pandemin. Den kommun där villainbrotten procentuellt sett minskat mest är Sundbyberg.fredag 19/2 14:26

Ny Progonos: Pendeltågsstrulet fortsätter ännu längre

Nyheter Omfattande skador Trafikverket har undersökt den förstörda rälsen vid Häggvik med ultraljud. Det visade sig att skadorna var värre än befarat.torsdag 18/2 20:09