Sålt. Magnus Eriksson har sålt sitt företag JML-System till Dustin. Foto: Daniel Sjöberg

Dustin köper Enköpingsföretag

En skruvdragare och en dröm. Så startade JML-System för 13 år sedan. Nu säljer ägarna sitt företag till jätten Dustin.

  • Publicerad 13:25, 6 nov 2017

– Det gjordes klart i torsdags kväll. Vi har fört diskussioner sedan i somras, lite fram och tillbaka, säger Magnus Eriksson, en av ägarna.

Tillsammans med sin bror Johan och pappa Lars startades företaget och det är Magnus och brodern som har drivit det, från det lilla till det stora.

– Vi ville ju bara kunna leva på det. Vi hade en skruvdragare. Det kändes onödigt att skaffa en till för vi hade ju inte så mycket jobb. Det var 2004 så det har gått jättefort. Vi har haft en enorm resa, säger Magnus Eriksson nu.

Dustin, som startade 1984, är sedan ett par år tillbaka på Stockholmsbörsen och omsatte 8,3 miljarder kronor räkenskapsåret 2015/2016.

– De har ett affärsområde som heter solutions, där man ser att man vill göra mer än att bara leverera produkter. Man vill tillföra helhetslösningar och där tycker de att vi passar bra in. Vi jobbar med AV, audio och video, ljud och bild, säger Magnus Eriksson.

JML har också växt rejält. Förra årets 73 miljoner kronor i omsättning och fem, sex miljoner i vinst blev i år 162 miljoner och hade 26 miljoner i vinst.

Så vad händer för dig nu?

– Ingenting händer annat än att vi driver det här vidare. Huvudkontoret i Enköping blir kvar. All personal blir kvar. De vill inte ändra på någonting. Det är tryggt. Det är bra för personalen, säger Magnus Eriksson.

Kan det till och med betyda något vad gäller anställning till exempel?

– Vi kommer att fortsätta växa. Sedan vill man aldrig lova några siffror.

Kommunens pensionschock: 72 miljoner dyrare nästa år

Nyheter Det är inte bara drivmedel, maten och elen som blir dyrare. Nu larmar Enköpings kommun om en pensionschock inför nästa år - 72 miljoner i ökade kostnader.fredag 7/10 14:36

Rekordet som stått sig under 50 år

Nyheter Enköpingssonens rekord räcker fortfarande till OS-final Kenth Öhman, Enköpings bäste manlige friidrott­are någonsin, poserar tillsammans med lagkamraterna Ulf Rönner och Erik Dahlgren. Exakt 50 år har gått sedan den oförglömliga kvällen i München. Deras...fredag 7/10 11:11