NYÖPPNAT. Michael Cieslak och Andreas Standar ligger bakom den nya butiken.

Duo har öppnat ny second hand-butik på Kungsholmen

Ett nytt vattenhål för alla som älskar vintage. Nu har Brocante second hand öppnat på Sankt Eriksgatan.

  • Publicerad 06:30, 31 okt 2020

Det är Michael Cieslak och Andreas Standar som ligger bakom den nya second hand-butiken. Enligt Andreas kände de efter 20 år i branschen av en ökad efterfrågan och blev med butik. Den första tiden har varit överväldigande, enligt duon. Kunderna har strömmat in och butiken håller öppet alla dagar i veckan.

– Det ligger rätt i tiden. Alla älskar second hand. oavsett status. Det är inte bara äldre eller samlare, det är många ungdomar som kommer direkt från skolan hit, säger Andreas.

– Det är många som har sagt att de har väntat på att vi ska öppna. Det känns jättekul. Folk är lite trötta på kedjor där man vet sortimentet varje år. Här kan man hitta lite mer udda saker som är personliga, säger Michael.

Duon driver även ett bolag som bland annat köper dödsbon, bohag eller annat som ägare vill bli av med. Det är det som sedan säljs i butiken. Utbudet är tänkt att variera hela tiden, alltifrån kläder till glas och prydnadssaker.

– Vi försöker att hålla låga priser så att det fortfarande ska gå att göra fynd. det ska finnas något för alla. Sedan byts det ut grejer varje dag så man vet aldrig vad som finns i butiken. En vecka kanske det bara är damkläder och nästa något helt annat, säger Andreas.

– Det kan vara lite allt möjligt. Så att det ska bli spännande att komma hit en annan gång, säger Michael.

Att landa på Kungsholmen och Sankt Eriksgatan känns helt rätt enligt duon.

– Det är inte Östermalm eller Södermalm utan mittemellan. Det hade säkert gått bra med en butik där också, men här känns det som smältpunkten mellan alla typer av människor, säger Andreas.

Nyöppnat

Vad: Brocante, second hand-butik

Var: Sankt Eriksgatan 37

Öppet: Måndag-fredag kl 11-19, lördag 11-18, söndag, 11-17

Visa merVisa mindre