Duo greps vid förråd efter stölder av båtmotorer

Två män ska ha varit i full färd med att lasta stulna båtmotorer vid ett förråd i Jakobsberg. Då slog polisen till och grep duon, som nu misstänks för grovt häleri.

  • Publicerad 16:01, 9 sep 2020

Gripandet på onsdagsmorgonen var en del i en insats som genomfördes av gränspolisen. Männen är enligt polisen en del av ett organiserat internationellt nätverk utomlands och insatsen gjordes efter att polisen underrättats om vad som pågick vid hyrförrådet i Jakobsberg.

– En av de misstänkta gärningsmännen är känd sedan tidigare av polisen i liknande ärenden, säger Monika Krüger, gruppchef vid gränspolisen.

När männen greps lastade de stulna båtmotorer i olika storlekar mellan förrådet och ett fordon. Männen har nu anhållits misstänkta för grovt häleri. Polisen utesluter inte att fler misstänkta i ärendet kan komma att gripas.

Värda en miljon

Hur många motorer det handlar om vill polisen i nuläget inte gå in på, men man jobbar med att ta reda på var motorerna har stulits och spåra stöldgodset till rätt ägare.

Värdet på samtliga motorer beräknas vara runt en miljon kronor. Polisen ska också förhöra männen. Det är oklart hur de ställer sig till anklagelserna.