En av de stängda butikerna i Stockholm. Helt tom på munkar. Foto: Wilhelm Jaresand

Dunkin’ Donuts stänger i Täby efter konkurs

Det var jätteköer när de öppnade – men sedan har kunderna svikit kedjan Dunkin’ Donuts som nu har försatts i konkurs. Butiken i Täby centrum har precis som alla andra butiker i landet nu stängt.

  • Publicerad 09:36, 24 jul 2018

När Dunkin’ Donuts öppnade i Täby 2014 var köerna galet långa. Kunder och nyfikna stockholmare stod timtals i kö för att köpa de välkända amerikanska munkarna. När kedjan öppnade sin shop i Skärholmen 2015 var lokala dietister oroliga för barnfetma då området är ett av högst förekommande av fetma.

Men nu – fyra år senare – stänger de ner alla sina affärer. Anledningen är att de helt enkelt inte sålde tillräckligt med munkar.

I Vasastan/Norrmalm har de två butikerna i Gallerian och på Sveavägen stängt. Grannar fick beskedet om konkursen i slutet av förra veckan.

 

 

Victor Axelsson stannar till när han ser skylten om den stängda butiken i Gallerian.

– Jag blev lite chockad när jag såg att de stängt. Dunkin’ Donuts liksom, trodde det gick bra för dem. Men munkar är kanske inte vår grej här i Sverige. Vi vill ha zucchinipasta, stekt kyckling och på sin höjd ett hårdkokt ägg.

Dunkin’ Donuts i Stockholm hade vid stängningen butiker på Fridhemsplan, Sveavägen, i Gallerian på Hamngatan samt i Skärholmen, Täby och Kista.

I butiken vid Fridhemsplan är det tomt. Foto: Wilhelm Jaresand.