Dunderskräll av Brottby SK – vidare i cupen

Brottby SK stod för en jättebragd hemma på Össeby IP och besegrade IFK Haninge, serieledare i division 2, med 4–2 på tisdagen. Segern betyder att Brottby SK är klara för andra omgången i Svenska Cupen – och där väntar ett lag från Superettan eller Allsvenskan.

  • Publicerad 09:38, 30 maj 2018

– Det här är bland det största jag har varit med om. Det kändes som att vi vann en cupfinal, och en cupfinal vi egentligen inte skulle kunna vinna. Vi var jätteunderdogs inför matchen. Ser man på pappret, spelare för spelare och hur mycket vi tränar, så ska vi inte vinna, säger Brottby SK:s tränare Navid Haque.
Men seger blev det alltså, för Brottby SK som är nykomling i division 4.

”Vi trodde på vårt eget spel”

– Ja, vi trodde på vårt eget spel och jobbade stenhårt. Och vi har bra självförtroende och vet att vi är bra framåt, säger Navid Haque.
Det är bara att lyfta på hatten för den offensiva styrkan i Brottby SK. Laget gjorde 107 mål på 22 matcher då man vann division 5 i fjol. Nu leder man division 4 Uppland med sju segrar på åtta matcher och 28–9 i målskillnad. Senast i lördags blev det seger med hela 5–2 i den tuffa bortamatchen – både derby och seriefinal – mot GoIF Kåre på Vallentuna IP.

Smakstart med tidigt mål

Och nu har man visat att man kan göra mål – fyra stycken – även på ett topplag i division 2.
Det första målet gjorde Brottby SK redan efter en dryg minut. I paus stod det 1–1, men Brottby SK öppnade även andra halvlek starkt och gjorde snabbt både 2–1 och 3–1.

Brottby SK öste in mål i division 5 i fjol, har fortsatt i division 4 i år, och visade i tisdags att inte ens ett topplag i division 2 kan få stopp på deras offensiv. Foto: Erik Bolling

– Efter det började vi falla hem lite för att försöka undvika att släppa in mål, säger Navid Haque.

Avgjorde på tillägstid

Det höll i cirka 20 minuter, men med kvarten kvar reducerade gästerna och satsade än mer framåt för att få in 3–3. Men i stället var det Brottby SK som kunde avgöra matchen med 4–2 på tilläggstid genom Peiman Pahlevan.

I slutet av matchen låg IFK Haninge på för att kvittera till 3–3, men Brottbt SK höll tätt och satte till slut 4–2 i 93:e minuten. Foto: Erik Bolling

– Vi vann boll högt och de hade lyft upp sitt lag. Peiman kom fri och rundade målvakten. Då var det klart. Riktigt kul att vinna inför mycket publik också. Det var i alla fall över 300 åskådare, det är mycket för oss, säger Navid Haque.

Nästa motståndare från Allsvenskan eller Superettan

Och ännu mer publik lär det bli på nästa cupmatch, som spelas i augusti. Då ställs Brottby SK mot något av de 32 lagen från Superettan eller Allsvenskan.
– Då kommer vi inte att kunna vinna, men det blir en stor upplevelse och en kul grej för bygden. Något för Brottby att känna stolthet över. Vi sätter vår lilla klubb på kartan, säger Navid Haque.
Har du något önskemotstånd?
– Det vore kul med något riktigt storlag, och allra helst kanske Djurgården, AIK eller Hammarby.