Dubbla JNM-guld i värja för Elvira från Aspudden

Elvira Mårtensson kom hem med maximal skörd av ädla medaljer från helgens junior-NM i värja i Vilnius. Den 19-åriga stortalangen från Aspudden inledde med individuellt guld på lördagen, och tog ett svenskt lagguld på söndagen.

  • Publicerad 16:14, 23 okt 2018

– Det känns superbra! Jag har laddat hela veckan för det här, och det är mitt sista juniorår så det känns jättebra, säger Elvira Mårtensson till Svenska Fäktförbundet.

Bartek Mancewicz från Gotland tog individuellt brons och lagguld, Elvira Mårtensson (FFF) från Aspudden vann dubbla guld, och Sonja Löfgren (DIF), från Kungsholmen tog individuellt silver och lagguld. Foto: Svenska Fäktförbundet

I den individuella tävlingen vann Elvira, som fäktas för anrika Föreningen Fäktkonstens Främjande (FFF), en tuff helsvensk final mot Djurgårdens IF:s Sonja Löfgren.

”Verkligen tuffa matcher”

– Ja, vi har mötts flera gånger den här säsongen, på alla tävlingar i princip, och det är verkligen tuffa matcher, säger hon.

Elvira Mårtensson avgör lagtävlingen i JNM i Litauen för de svenska tjejerna. Foto: Svenska Fäktförbundet

I lagtävlingen vann Elvira Mårtensson och Sonja Löfgren guldet tillsammans med Sofia Hansson (Kalmar FK) och Sophie Engdahl (FFF).

”Ett fantastiskt fint styrkebesked”

Även de blågula herrarna vann lagtävlingen och Jonas Thunberg, High Performance Manager på Svenska Fäktförbundet, var mycket nöjd efter JNM.

– Det här är ett fantastiskt fint styrkebesked. Dels att vi har spjutspetsar som kan ta individuella medaljer, men också att vi har en sådan bredd att vi tar två solklara lagguld. Inte minst eftersom starka lag som Estland är med i NM. Jag är mycket stolt, säger han.