Dubbla förluster för Sollentuna volley

Det blev en dyster dag för Sollentuna volleybollklubb. Både herrarna och damerna förlorade hemma på Satelliten i helgens omgång.

  • Publicerad 14:17, 29 okt 2018

Sollentuna volleybollklubb åkte i helgen på förlust. Och det gånger två. Både herrarna och damerna förlorade sina respektive matcher hemma på Satelliten. SVK:s herrlag mötte Södertelge som slutade 3-2 till bortalaget. Lagkaptenen och matchens lirare Staffan Blomgren var inte nöjd med lagets insats.

– Vi måste hitta en kontinuitet i vårt spel. Nu gör vi några bra handlingar och kan plocka poäng men sedan kan vi tappa uppåt fem poäng i rad. Vi får aldrig låta ett misstag bli två, säger Staffan Blomgren till SVK:s hemsida.

Blomgren gjorde hela 27 poäng mot Södertelge och är nu uppe på en femteplats i Elitseriens poängstatistik.

– Ska vi ta med oss något från denna match är det att vi kämpade hela vägen. Vi har haft en tendens att lägga oss platta när det inte går som vi vill men idag sliter vi på även i underläge. Misstagen måste bort och vi behöver spela betydligt bättre i serve och servemottagning om vi ska vända denna dåliga seriestart, säger han.

Ny förlust för damerna

Sollentunas damlag har förlorat varannan match och mönstret höll i sig även mot Örebro. Förlusten gjorde att Sollentuna nu ligger på den undre halvan av tabellen. Det var fämst servemottagning som inte fungerade.

– Vi har svårt att få bollen i ett bra läge för våra passare. Måste vi passa bollen från svåra lägen får vi det tufft i anfall och idag har vi inte självförtroendet för att avgöra sådana bollar, säger Matilda Altin efter matchen.

Matilda Altin led av en del skador under förra säsongen men är nu tillbaka i laget. Trots förlusten blev hon utsedd till matchens bästa spelare. Centerspelaren höll sig framme vid nätet och fixade flera blockpoäng.

– Det är klart det är roligt att uppmärksammas för sin insats men jag kan inte vara helt nöjd med matchen. Vi ger bort första och andra set då vi inte lyckas hålla fokuset uppe. Jag är övertygad om att vi har ytterligare två nivåer till som lag och att jag själv kan göra mycket bättre av mig, säger Matilda Altin.

Nästa hemmaför Sollentuna VK spelas lördagen den 10 november då herrarna möter Habo och damerna möter Gislaved.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Svart på vitt: Social dumpning är ett utbrett fenomen

Nyheter Statskontoret har utrett efter larm om bland andra Sollentuna i fjol Hösten 2019 anklagades Sollentuna, Solna och Sigtuna för att ”dumpa” socialt utsatta personer i glesbygdskommuner. Nu har Statskontoret utrett ”social dumpning” på regeringens uppdrag, och kommit...onsdag 2/12 16:10

Rekordvärme i Stockholm

Nyheter Rekord från 1902 slogs i november SMHI sammanfattar november månad och det står klart att rekord efter rekord har slagits när det kommer till höga temperaturer.onsdag 2/12 14:15