Den nya entréhallen på skolan. Foto: Läsarbild Ahlqvist & Almqvist arkitekter

Dubbelt så många elever i Farstavikens skola

Farstavikens skola Kvarnberget i Gustavsbergs är färdigrenoverad. Nu kommer det att få plats för 700 elever istället för 350 elever, som det var innan renoveringen.

  • Publicerad 15:15, 16 aug 2018

24 augusti är det dags för invigning av Farstavikens skola Kvarnberget. Skolan har byggts om och man har byggt till ungefär 3 000 kvadratmeter. Skolan är nu redo att ta emot 700 elever istället för 350 som det var innan.

– Vi har byggt ut och genom att bygga smart, får det plats dubbelt så många elever. Vi har skapat öppna ytor, gjort om trånga korridorer till luftigare, för att fler ska få plats, säger Britt Almqvist, ansvarig arkitekt för ombyggnationen av skolan.

Skolan byggdes 1946 och har en tidstypisk arkitektur, något som man har velat behålla när man byggt om.

– Vi har försökt behålla 50-talsarkitekturen som redan fanns på skolan. Oftast håller den typen av material och arkitektur väldigt hög kvalité, säger Britt Almqvist.

Befolkningen ökar

Det är en hög inflyttning till Värmdö och ett högt tryck på skolorna, Farstavikens skola Kvarnberget är inget undantag.

– Det är stort tryck på skolor i hela Värmdö och Gustavsberg, så det är glädjande att vi nu kan inleda skolåret med att välkomna dubbelt så många elever till vår nya fina skola, säger Agneta Jonzon, rektor för Farstavikens skola Kvarnberget i ett pressmeddelande.