Glöm inte att ta bort julpyntet innan du slänger granen. Foto: Mostphotos

Du kan få din gran hämtad

SEOM erbjuder servicen att hämta din överblivna julgran och lämnar du in den själv finns tips på hur du gör rätt.

  • Publicerad 13:49, 30 dec 2016

Efter helgerna kan du lämna din julgran till den mobila ÅVC:n, meddelar SEOM på sin hemsida där du också kan hitta hela turlistan med hämtningstider. Fordonet besöker Brunkebergsåsen 12/1 och Tegelhagen 26/1.

För dig som gör dig av med julgranen på egen hand är det bra att veta var man kan återvinna den. En naturgran ska läggas i containern för ris och kompost. Är det i stället en plastgran som ska slängas sorteras den som metall – då stommen i granen är gjord av just metall. Kom ihåg att plocka bort julgransbelysningen innan du slänger granen. Om belysningen är trasig ska den sorteras som elavfall.
Avfyrade fyrverkerier sorteras som brännbart avfall. Ej avfyrade fyrverkerier och smällare lämnar du tillbaka till återförsäljaren där du köpt dem.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Halkolyckorna ökar – 30 procent fler benbrott

Nyheter Det här ska du tänka på innan du ger dig ut Olyckor kopplade till halka ökade under förra veckan. Det här kan du tänka på innan du ger dig ut på isiga och snöiga gator.söndag 24/1 6:15

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20