Glöm inte att ta bort julpyntet innan du slänger granen. Foto: Mostphotos

Du kan få din gran hämtad

SEOM erbjuder servicen att hämta din överblivna julgran och lämnar du in den själv finns tips på hur du gör rätt.

  • Publicerad 13:49, 30 dec 2016

Efter helgerna kan du lämna din julgran till den mobila ÅVC:n, meddelar SEOM på sin hemsida där du också kan hitta hela turlistan med hämtningstider. Fordonet besöker Brunkebergsåsen 12/1 och Tegelhagen 26/1.

För dig som gör dig av med julgranen på egen hand är det bra att veta var man kan återvinna den. En naturgran ska läggas i containern för ris och kompost. Är det i stället en plastgran som ska slängas sorteras den som metall – då stommen i granen är gjord av just metall. Kom ihåg att plocka bort julgransbelysningen innan du slänger granen. Om belysningen är trasig ska den sorteras som elavfall.
Avfyrade fyrverkerier sorteras som brännbart avfall. Ej avfyrade fyrverkerier och smällare lämnar du tillbaka till återförsäljaren där du köpt dem.

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26