Glöm inte att ta bort julgranspyntet. Foto: Mostphotos

Du kan få din gran hämtad gratis

Lyckan ler redan. 2017 är året då du kan få din gran hämtad alldeles gratis av kommunen.

  • Publicerad 14:24, 29 dec 2016

Upplands-Bro kommun erbjuder år 2017 kostnadsfri hämtning av julgranar. Alla julgranar behöver vara utlagda på hämtningsplatsen senast kl. 7:00 den 16 januari 2017. Insamlingen börjar i Kungsängen, Brunna och Bro och fortsätter därefter med landsbygdsområdena. Insamling sker vardagar från kl. 7:00.

Bor du i småhus lämnar du granen vid sopkärlets hämtningsplats, för er i lägenheter ges information av hyresvärdar eller bostadsrättsföreningen. Du kan också lämna in din gran till återvinning på kretsloppscentralerna, naturgran sorteras som ris och kompost och platsgranar som metall då foten mest består av just metall.

Kommunen ställer dock vissa krav: Julgranen får vara max 2,5 meter lång, ska vara fri från prydnader och snö. Den ska vara väl synlig när den hämtas av en speciell sophämtningsbil för julgranar.

Pappan i den drabbade familjen: ”Vi hade polisskydd i tre månader”

18-åring åtalas för granatattacken i Bro. Det var i somras som en barnfamilj i Bro utsattes för livsfara då en handgranat kastades mot deras villa och detonerade på altanen. Nu väcker åklagaren åtal. För Mitt i berättar pappan i familjen om...fredag 15/1 15:34

Körigt för bärgaren när första halkan kom

När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36