En 30-årig man i Enköpings kommun döms till sammanlagt 9 300 kronor i böter för olaga intrång och ofredande.

Mannen och hans sambo var missnöjda med hur vissa frågor angående styvdottern hade hanterats i skolan. Mannen bestämde sig för att besöka skolan och begav sig dit den 3 april 2020.

Luktade alkohol

Rektorn har vittnat om att hon uppfattade mannen som väldigt arg. Det var en otrevlig situation. Enligt rektorn luktade mannen starkt av alkohol; det rådde ingen tvekan om vaddet var för lukt.

Hon sa åt mannen att hon avslutade samtalet och skulle stänga dörren. Då tog mannen tag i dörren; det blev en ”kamp” om dörren. Han drog upp dörren och trängde sig in så att hon var tvungen att backa. Enligt en skylt som satt på entrédörren var skolan inte allmän plats. Rektornhänvisade till skylten och pekade på den. Hon sa att mannen inte fick vara kvar i byggnaden; hon upprepade det 15–20 gånger.

Var otrevlig

Mannen svarade att han gjorde som han ville och att hon inte kunde stoppa honom.Han sade att han skulle göra livet ”surt” för henne och att han hoppades att hon skullefå ett dåligt liv. Hon uppfattade det som otrevligt och var osäker på vad som skullehända.

Rektorn ringde upp en chef på kommunen som bad henne överlämna luren till den arga styvfadern. Först efter att ha talat med chefen lämnade mannen skolans lokaler. Rektorn började gråta efteråt.