Drömmatchen över på en dryg timme för Rebecca

Australian Open-debutanten Rebecca Peterson tog en stabil seger i första omgången mot rumänskan Sorana Cirstea. I omgång två väntade en drömmatch för 23-åringen från Järfälla, men tidigare världsettan Maria Sjarapova blev en alldeles för tuff uppgift.

  • Publicerad 15:33, 16 jan 2019

Efter triumfen i första omgången fick Rebecca Peterson lämna sidobanorna för att i stället ta sig an Sjarapova på en av huvudbanorna i Melbourne Park.

– Jag har egentligen väntat på det här väldigt länge, och alltid hoppats på att få möta en av de absolut största spelarna, sa Peterson till TT inför matchen.

Stark inledning, men sedan jobbigt för Peterson

Hon inledde också starkt och tog första gamet i egen serve, men den hårdslående Maria Sjarapova kontrade direkt och lyckades både ta nästa game och därefter bryta svenskans serve.

Till slut vann Sjarapova i två raka set – 6–2, 6–1. Matchen spelades i eftermiddags svensk tid och efter en timme och elva minuter hade ryskan besegrat 62-rankade Peterson.

Sjarapova jagar sin sjätte grand slam

Ryskans ranking inför tävlingen är kanske inte alltför skräckinjagande – 30:e plats. Men hennes meriter är tunga. Hon var världsetta 2005, har en vinstprocent på 79 och en seger i franska öppna 2014 som den senaste av fem grand slam-vinster.

I nästa omgång möter Sjarapova den regerande mästaren Caroline Wozniacki, danskan som slog ut Johanna Larsson i första rundan.

Ny chans i dubbel för Peterson

Rebecca Peterson har en till chans att gå långt i Melbourne då hon i morgon torsdag spelar dubbel.