Brottby SK vann division fyra som nykomling och är klara för trean. Foto: Läsarbild Erik Bolling

Dramatiskt när Brottby tog klivet upp i trean

Brottby hade allt i egna händer inför den sista omgången – men fick hjälp från annat håll. Förutsättningarna inför matchen mot Fanna BK var klara, vid seger skulle Brottby SK vinna serien och spela i division tre nästa säsong. Det blev oavgjort för Vallentunaklubben.

  • Publicerad 13:16, 1 okt 2018

Brottby SK spelade oavgjort borta mot Fanna BK i en match som slutade 2-2. Men det resultatet räckte då IFK Uppsala som låg tvåa inför den sista omgången också kryssade. Och det blev dramatiskt i striden om serieseger.

Brottby tog ledningen mot Fanna direkt i de första minuterna. Men genast efter Brottbys mål kunde hemmalaget kvittera. Efter ytterligare varsitt mål i matchen blev slutresultatet till 2-2 även om Fanna var närmast en seger.

Brottbys tränare Navid Haque var lättad efter matchen och såklart nöjd med att Brottby som nykomlingar i fyran vinner serien och klättrar uppåt i seriesystemet.

– Jag kände att äntligen är säsongen över och vi vinner i år igen. Skönt och riktigt kul! Det är min åttonde gång som jag får vara med om just vinna serier eller kval och avancera i divisioner. De bästa har varit med BSK på grund av sammanhållningen vi har som är sjukt stark! Vi är en stor familj och har alltid kul ihop, säger Navid Haque till Brottbys hemsida.

Inte utan dramatik

Med det oavgjorda resultatet var det inte klart att Brottby skulle vinna serien. Då fick inte IFK Uppsala vinna sin match mot Procyon BK. När slutsignalen gick mellan Fanna och Brottby visste varken spelare, ledare eller publik hur det hade gått i Uppsala.

Jag kände på mig att idag är det ”vår dag”, inget ska förstöra detta

Navid Haque

– Jag hade en positiv känsla på att IFK inte skulle vända på matchen men kryss kunde de säkert fixa. Lite nervigt var det men jag kände på mig att idag är det ”vår dag”, inget ska förstöra detta. Det stod en man där från IFK Uppsalas stab som rapporterade sista fem minuterna av deras match för oss. Jag hörde bara att folk började skrika av glädje och skrek att vi vunnit så det var bara att hoppa in i ”högen av folk”, säger Haque.

Två raka seriesegrar

Förra säsongen vann Brottby femman och gick upp i fyran. Nu slog de till igen och vann serien som nykomlingar. Och så här högt upp i seriesystemet har klubben aldrig varit.

I och  med resultatet vinner Brottby serien på 47 poäng med endast tre förluster och laget gjorde flest mål i serien. I division tre väntar matcher mot närmaste lokalkonkurrenten och målsättningen blir att försöka hålla sig kvar.

– Nu ser jag fram emot derbymatcherna mot ”storebror” Vallentuna nästa år.

Segerjubel när Brottby SK blev klara för division tre. Foto: Erik Bolling