Romeo & Juliakören i sin vanligaste form. På lördag sjunger de på Tibble teater i Täby. Foto: Läsarbild Romeo & Julia kören

Dramatenkör julsjunger i Täby – tre medlemmar från kommunen

Teater, sång och dans. Det bjuder Romeo & Juliakören på när de uppträder på Tibble teater på lördag. Det är första gången kören har julkonsert i Täby och för tre av medlemmarna är konserten extra speciell – de växte upp där.

  • Publicerad 17:05, 13 dec 2019

– Att återvända till en scen som jag stod på som barn. Det känns stort, säger Malin Sternbrink.

En unik körupplevelse väntar de som ska gå och lyssna på när Romeo & Juliakören från Dramaten har konsert i Täby. Vid varje konsert används hela lokalen, om det finns en trappa så kan de stå några där och sjunga, eller på en balkong. Det kan även dyka upp tomtar på scenen.

Vi står aldrig rakt upp och ner och sjunger. Vi skuttar runt och dansar och sjunger samtidigt. Det publiken kommer få uppleva är mer än en vanlig konsert, säger Malin Sternbrink.

Återvänder till hemmamiljö

Kören har åkt runt i landet med sin julkonsert och på lördag återvänder tre av medlemmarna till sin hemmaarena. Sångaren Malin Sternbrink växte upp i Viggbyholm, även Niklas Atterhal som spelar luta är uppväxt där, och Urban Wedin som dansar, sjunger och spelar bas och gitarr är från Täby Kyrkby.

– Tänk att det som jag ville göra mest av allt som ung, att sjunga och spela teater, faktiskt är det jag lever på än i dag. Det slår mig nu när vi ska uppträda i Tibble teater som vuxna, säger Malin Sternbrink.

Malin Sternbrink och Niklas Atterhal från Täby är med i Romeo & Juliakören.

Fakta

Om de förra Täbyborna:

Niklas Atterhal: Född 1970 och uppväxt i Viggbyholm. Bor i dag i Bromma. Spelar luta i kören.

Urban Wedin: Född 1965 och uppväxt i Täby Kyrkby. Bor i dag i Hässelby. Sjunger, dansar och spelar bas och gitarr i kören.

Malin Sternbrink: Född 1974 och uppväxt i Viggbyholm. Bor i dag på Kungsholmen. Sjunger i kören.

Samtliga i kören är med i den på deltid och arbetar med andra musikprojekt på sidan av.

Visa merVisa mindre

När Romeo & Julia sattes upp på Dramaten 1991 blev kören till uppsättning väldigt uppskattad och har fortsatt sin resa sedan dess – runt i hela världen. I bagaget har kören även Nobelfesten och flera tv-sändningar.

– Vi sjöng även på kronprinsessan Viktoria och prins Daniels bröllop, säger Malin Sternbrink.

Kören bjuder på en salig bladning

Ensemblen kommer att bjuda på julmusik från renässansen till modern tid. Det kommer vara låtar som publiken känner igen och inte känner igen.

– Det är en salig blandning vi bjuder och vi har skoj under tiden. Det är väldigt sceniskt, säger Niklas Atterhal.

De före detta Täbyborna minns kommunen som en bra plats att växa upp om man ville satsa på kreativa ämnen.

– Vi gjorde egna musikaler och uppträdde under talangjakter. Det ska bli kul att se hur teatern ser ut i dag, säger Niklas Atterh