Benjamin Dousa (M), ordförande i Rinkeby Kista stadsdelsnämnd. Foto: Mitt i

Dousa om dödsfallen i Järva: ”Det skär i hjärtat”

– Det skär i hjärtat att människor i Järva har den här smittspridningen. Det säger ordförande i Rinkeby Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa (M) i en kommentar till uppgiften om att fem av de avlidna i coronavirus är från Järva.

  • Publicerad 17:20, 24 mar 2020

Benjamin Dousa (M), ordförande i Rinkeby Kista stadsdelsnämnd har via medierna tagit del av uppgiften om att fem av de avlidna i coronavirus är svensksomalier från Järva.

– Jag har läst i media. Av sekretesskäl får jag inte mer information än så. Det understryker att det är enormt viktigt med viktig information, det är många från utlandet som bor i Järva.

”Inga isolerade öar”

Benjamin Dousa fortsätter:

– Vi måste jobba tillsammans, det får inte finnas några isolerade öar. Stadsdelen, sjukvården, MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), alla måste jobba tillsammans.

Enligt Dousa har stadsdelen personal som tillsammans behärskar de många olika språk som invånarna i stadsdelen talar, totalt elva språk.

– I vissa delar av Järva bor människor väldigt trångt, och de bor över generationerna i ett och samma hushåll. Det gör det mer komplicerat, det är viktigt att ge dem informationen.

Dagliga kontakter

Han fortsätter:

– Vi har kontakt med somaliska riksförbundet och moskéer nästan dagligen, vi försöker med alla våra medel att nå ut med information. Vi har nu en samverkan med Järvaveckan på gång, om att sätta upp affischer med information i stadsdelen.

– Det skär i hjärtat att människor i Järva har den här smittspridningen.

Är man dessutom i en riskgrupp bör man inte sitta på kaféer och roa sig

Benjamin Dousa (M), ordförande Rinkeby Kista stadsdel

Har du något råd till Järvaborna?

– Mitt råd är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, dom rekommendera att inte samlas i större folksamlingar. Är man dessutom i en riskgrupp bör man inte sitta på kaféer och roa sig.