Döms till fängelse för krock med barnfamilj

En 30-årig man i Bro döms till ett år och två månaders fängelse. Först krockade han med en barnfamilj och skadade föräldrarna. Ett par veckor senare flydde han från polis i en vansinneskörning i över 180 km/tim.

  • Publicerad 16:23, 1 nov 2018

Den 25 mars krockade mannen med en barnfamilj på Enköpingsvägen i höjd med Björklidsvägen söder om Bro.

Familjen var på väg mot Kungsängen, då en bil kom farandes i hög hastighet i motsatt fil. Bilen hamnade snett, åkte ned i ett dike, tog sig upp i samma körfält som barnfamiljen och krockade med dem. Pappan svimmade av en stund och mamman fick kroppsskador – barnen var dock fysiskt oskadda.

Samtidigt vållade han en kvinnlig medpassagerare livshotande skador. Hon bröt flera ben i kroppen, däribland revben och ryggkotor.

Ännu en vansinnesfärd

Ett par veckor senare, den 8 april, flydde han från polis i ytterligare en vansinneskörning. Efter tips om att mannen, som begått trafikbrott tidigare, körde en viss bil fick polisen plötsligt syn på den vid Barkarby outlet.

Han stannade inte vid stoppsignal och fortsatte i stället mot Enköpingsvägen i riktning mot Bro. Under jakten körde han mot rött flera gånger och korsade motsatt körfält. Bilen hittades senare i Bro och likaså mannen en stund senare.

Frias för misshandel i Bro

30-åringen var även åtalad för rån och misshandel med hammare, men frias på grund av att brottsoffrets berättelse inte kunnat styrkas.

Domen

Nu döms han till ett år och två månaders fängelse för vållande till kroppsskada, våldsamt motstånd, två fall av grov vårdslöshet i trafik, tre fall av olovlig körning och två fall av grovt rattfylleri. Han erkänner flera av gärningarna.

Senast mannen dömdes till fängelse var i april 2017. Då gällde det bland annat rån och bedrägeri.

Brobo hade granat i trädgården – döms till fängelse

Nu har dom fallit i målet mot den 26-årige man som i somras greps i samband med att polisen slog till mot en lägenhet i Bro och där hittade en handgranat, revolver och narkotika.tisdag 20/10 15:29

BLÅLJUS: Bålstabo utsatt för bedrägeri – 180.000 kronor togs

En Bålstabo har utsatts för bedrägeri. 180.000 kronor försvann från hans konto.tisdag 20/10 10:59