Friades. Den 28 augusti sköts Ndella Jack till döds i en lägenhet i Råcksta. Ingen person har dömts för mordet. Foto: Mikael Andersson

Domen om Ndella Jack överklagas

Ingen dömdes för mordet på Ndella Jack som sköts till döds i Råcksta förra året. Nu har domen överklagats.

  • Publicerad 10:28, 18 jun 2020

I slutet av maj valde Solna tingsrätt att fria de två män som stod åtalade för mord samt försök till mord på den då 18-åriga Ndella Jack som sköts ihjäl i en lägenhet i Råcksta i augusti förra året.

Ingen döms för mordet på 18-åriga Ndella Jack

Kvinna död efter skjutning i Råcksta

Kammaråklagaren Maria Hävermark hade yrkat på livstids fängelse för den 23-årige man som stod åtalad för både mordet i Råcksta samt försök till mord i Nacka där en skjutning inträffade några dagar senare.

Men Solna tingsrätt menade att bevisen inte håller och att det inte går att knyta någon av de två männen till brottsplatsen i Råcksta eller till de vapen som använts.

Däremot dömdes 23-åringen till åtta års fängelse för medhjälp till försök till mord i Nacka.

Rättegång inledd efter mordet på Ndella Jack

Överklagar två domar

Men nu har åklagaren överklagat både händelsen i Råcksta och den i Nacka. Hon har lämnat in nytt bevismaterial om flyktbilen i Råcksta som hovrätten ska ta ställning till.

– Vi har påstått att det är en viss Honda som en av de tilltalade disponerar genom sin flickvän. Jag menar att vi kan presentera bevisning som pekar mer på att det är den här speciella Hondan, säger Maria Hävermark till Sveriges Radio.

Enligt Dagens Nyheter har även 23-åringen överklagat domen. Han anser att åtalet ska ogillas i dess helhet.

Också en av målsägarna har överklagat domen eftersom han inte fick något skadestånd efter skjutningen i Nacka.