Raka puckar. Miljöpartiet och Liberalerna levererade rakast svar under politikerdebatten för två veckor sedan, enligt en publikenkät. Foto: Mikael Andersson

Domen: De var bäst i Brommadebatten

Rutinerade eller kunniga om Bromma. Det verkar ha varit ett vinnande koncept när publiken fick rösta om vilka partier som gav tydligaste svaren under politikerdebatten som anordnades i Bromma förra veckan.

  • Publicerad 16:51, 5 apr 2018

Cecilia Obermüller (MP) gav rakast och tydligast besked under förra veckans politikerdebatt i Bromma gymnasium som Västerleds trädgårdsstadsförening anordnade. Det visar en enkät som publiken svarade på efter debattens avslutande.

– Det var kul. Jag är ju en sån person som brukar säga som jag tycker även om det kanske inte är bekvämt alltid. Dessutom är jag väl kanske den som kan det här med byggnation och Bromma bäst, eftersom jag är ordförande i Bromma stadsdelsnämnd och har suttit länge i stadsbyggnadsnämnden. Så det gav mig naturligtvis en viss fördel, säger Cecilia Obermüller.

Tätt efter Miljöpartiet på tydlighetsskalan kom Liberalerna som representerades av Hanna Wistrand, ordförande för Liberalerna i Bromma.

– Ja det var ju trevligt. En sak som jag hoppas, eller tror, är att Liberalerna lokalt, särskilt i Bromma, har visat att vi tycker att det här med samhällsbyggandet är jätteviktigt: hur vi ska bygga och samtidigt bevara, säger Hanna Wistrand och fortsätter:

– Det jag tycker är lite synd är att det fanns andra partier som saknade visioner. Jag klämde fram några men annars var det inte så mycket visioner som diskuterades. Jag tror att man måste tänka framåt.

Vill ordna ny debatt

Av de 160 personerna som fick enkäten var det 100 som valde att svara. Resultatet är därmed inte statistiskt säkerställt, utan snarare en fingervisning.

– Det är kanske inget vetenskapligt underlag, men det säger ändå nånting tycker jag, säger Christian Reimers, ordförande i Västerleds trädgårdsstadsförening, och fortsätter.

– När man reflekterar efteråt så ser man att de politiker som stack ut var antingen såna som var mer rutinerade än andra eller som kunde mer om Bromma än de andra. De andra hade lite svårt att hävda sig, tycker jag, och det bekräftas också av den här lilla statistiken.

Du som missade debatten kan hålla tummarna för att få en ny chans – enligt trädgårdsstadsföreningen har man nu fått blodad tand och vill anordna fler sådana arrangemang.

Så tyckte publiken

Publiken under debatten i Bromma gymansium fick svara på frågan: "Vilka partier tycker du gav ett tydligt och begripligt besked i frågor som är viktiga för dig?"

Miljöpartiet: 24 st

Liberalerna: 23 st

Sverigedemokraterna: 18 st

Kristdemokraterna: 16 st

Vänsterpartiet: 13 st

Moderaterna: 13 st

Centerpartiet: 9 st

Socialdemokraterna: 2 st

Feministiskt initiativ: 1 st

Källa: Västerleds trädgårdsstadsförening

Visa merVisa mindre