Stort pådrag. Polisen spärrade bland annat av tunneln under Sollentuna station, där mördaren sprang efter skjutningen på busstorget. Foto: Åsa Sommarström

Dömd mördare nekas permis efter grovt våld i fängelset

Mannen dömdes till livstids fängelse för att ha skjutit ihjäl en man vid busstorget i Sollentuna, mitt på dagen och bland människor, i februari 2020. Nu nekas han permission från Kumlaanstalten, eftersom han har polisanmälts för grovt våld inifrån fängelset.

  • Publicerad 09:20, 26 maj 2022

Den dömde mannen påbörjade sitt fängelsestraff i februari i år och har nu ansökt om ”lufthålspermission” för att minska skadeverkningarna av ett långvarigt frihetsberövande.

Men hans chanser minskade då han i april polisanmäldes för att ha misshandlat en medintagen genom att med full kraft slå en stekpanna två gånger i dennes huvud.

Mot bakgrund av detta bedömer anstalten Kumla att det skulle krävas ”extraordinära säkerhetsinsatser” för att en särskild permission ska kunna genomföras, förklarar Kriminalvården.

Efter en helhetsbedömning finner anstalten Kumla att skälen för permissionen inte överväger risken för att mannen kommer att ”begå brott, undandra sig straffets fullgörande eller på annat sätt missköta sig”.

Därför har man beslutat att avslå mannens ansökan om permission.

Man i 90-årsåldern åtalas för trafikbrott

Nyheter Ska ha kört på pojke på övergångsställe – och smitit En Sollentunabo i 90-årsåldern åtalas i Attunda tingsrätt för vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycksplats.onsdag 6/7 15:15

Allt fler elsparkcyklar stjäls i Norrort

Nyheter Ökning. Populärt fordon - då bli stölderna fler Stölder av elsparkcyklar har ökat dramatiskt under de första fem månaderna i år i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby. Förta halvåret 2022 har de gått upp med 500 procent.onsdag 6/7 6:40