På kvällen den 29 september 2020 var en tonårspojke på fritidsgården i Skokloster. Den då 17-årige ynglingen sökte upp den yngre pojken vid fritidsgården.

Gärningsmannen gick fram till brottsoffret och konfronterade denne på ett upprört vis. Gärningsmannen tog grepp om brottsoffret som stod vid en vägg. Gärningsmannen var högljudd och en personal på fritidsgården noterade det som skedde och särade på de två.

Tog strypgrepp

Brottsoffret har i förhör sagt att gärningsmannen tagit strypgrepp på honom, tryckt upp honom mot väggen och dessutom slagit honom på kinden i samband med bråket.

Tingsrätten konstaterar att det egentligen inte finns någon anledning att betvivla offrets uppgifter. Han var visserligen bara 14 år vid händelsen samt när han lämnade sin berättelse vid det inspelade polisförhöret. Han har dock berättat tydligt och bestämt om händelsen.

Skakad efter händelsen

Offrets far har berättat att pojken även var väldigt skakad efter händelsen. Det finns också fotografier som brottsoffrets mor tagit av pojken. Fotografierna visar röda ränder längs offrets hals och en lätt rodnad på kinden, anser tingsrätten.

Fotografierna som visar röda ränder runt offrets hals ger ett mycket starktstöd till berättelsen om ett strypgrepp. Däremot visar inte fotografierna med samma styrka att även ett slag måste ha utdelats. Brottet ska därför räknas som ringa misshandel.