NYÖPPNAT. Dollarstore får en egen ingång från parkeringen på Arninge centrum. Foto: Genesta

Dollarstore öppnar i Arninge centrum

Imorgon, fredag, slår lågprisbutiken Dollarstore upp portarna i Arninge centrum.

  • Publicerad 16:06, 24 sep 2020

Sveriges största Dollarstore-butik öppnar i Arninge centrum redan imorgon, fredagen den 25 september. Med sina 5 000 kvadratmeter butiksyta blir den nya butiken kedjans största i Sverige.

– Vi är jätteglada för att ha kommit till Arninge centrum, som förvandlats till en modern handelsplats med något för alla. Vi vill vara där folket är och Arninge centrum känns helt rätt för oss, säger Fredrik Holmström, etableringsansvarig på Dollarstore, i ett uttalande.

Han medger att det kan verka speciellt att öppna mitt under en pandemi, men säger också att extra personal kommer att finnas på plats för att se till att alla håller ett coronavänligt avstånd.

– Det är vår 13:e öppning i år, så vi har rutinen på plats, säger han.

"Modern satellithandel"

Arninge centrum har sett stora förändringar de senaste två åren. Omfattade renovering av en av de två byggnaderna och flera nyöppnade butiker i "större och modernare" lokaler, enligt centrumägaren Genestas egen utsaga.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet och glada över att få utveckla denna viktiga handelsplats i norra Stockholm. Arninge centrum andas nu modern satellithandel i stället för trångt köpcentrum, säger Emma Stenlund, investment manager på Genesta, i ett uttalande.