Foto: Mostphotos

Dogge firar nationaldagen i Tensta

I år ska nationaldagen för första gången firas ordentligt i Spånga-Tensta. På programmet står bland annat ansiktsmålning, ponnyridning och uppträdanden. Dogge Doggelito är en av artisterna.

  • Publicerad 08:55, 26 maj 2016

Snart är det Sveriges nationaldag. Det firas rejält på Eggeby gård mellan klockan 11 och 15.

Dagen inleds med en omgjord version av nationalsången, i hiphop- och reggaestil. Bakom låten står bland andra Alex Flimpoman Ngabo, grundare av The voice of Tensta. Han har fört samman människor från olika delar av världen för att visa Sveriges mångkulturella ansikte.

Därefter blir det Bollywoodopera. På scenen står Dogge Doggelito tillsammans med Usha och operasångerskan Charlotta Huldt Ramberg. Föreställningen sattes först upp i Botkyrka och blandar opera, Bollywood-kultur och rapp.

Sedan ska Awad Hersi (MP) och Ole-Jörgen Persson (M) tala och senare under dagen blir det fiolbattlem hiphop, barnshow, uzbekisk musik, breakdance, cirkusuppvisning och somalisk dans.

Besökarna kan också testa cirkusskola, få ansiktet målat, gå på konstutställning, rida på ponny och tillverka drakar.

Nationaldagsfirandet är det första i Spånga-Tensta och kom till efter en skrivelse från Bengt Porseby (L) och Ole-Jörgen Persson (M). Men de hade hellre haft firandet på Spånga IP.

– Tanken var att firandet skulle underlätta integrationen mellan de olika delarna av Spånga och Tensta. Därför hade det varit bättre att ha det på Spånga IP, som bokstavligt talat ligger i mitten av Spånga-Tensta, säger Ole-Jörgen Persson.