Häktet i Sollentuna. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Mostphotos

Dog i häktet – nu åtalas före detta chefen

I maj 2017 avled en 20-årig man i häktet i Sollentuna. Den tidigare chefen för avdelningen åtalas nu för vållande till annans död samt tjänstefel.

  • Publicerad 16:03, 6 sep 2018

I maj 2017 avled en man i 20-årsåldern i häktet i Sollentuna på grund av uttorkning.

Den man som då var chef för avdelningen har nu åtalats för vållande till annans död och tjänstefel.

Åklagaren: Vidtog inte åtgärder

Utredningen visar att mannen som avled var placerad i avskildhet och att vattnet i cellen var avstängt under längre perioder.

Mannen ska även ha varit starkt påverkad av psykisk ohälsa eller sjukdom.

– Trots dessa förhållanden har den ansvarige kriminalvårdsinspektören inte sett till att den intagne i tid blev undersökt av en läkare eller på annat sätt kom under adekvat vård, säger åklagare Fredrik Ingblad, i ett pressutskick.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Henric har vigt sitt liv till att dela andras sorg och glädje

Nyheter Stöd. Finns där för personer som nåtts av svåra besked Sjukhuspräster är en av de första som kopplas in för att ge stöd när någon har gått bort. Carl Henric Svanell berättar att ord inte alltid räcker till: "Man ska dela sorgen".lördag 31/10 8:30

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Nyheter "Vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med." Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända...fredag 30/10 16:42