Foto: Mostphotos

Dödsolycka, kvinnomisshandel och en tjuv som gav sig på fel person

Ingen såg vad som hände då en man i 70-årsåldern omkom i en bilolycka vid riksväg 70 tidigt på lördagens morgon. I övrigt noteras att brottsligheten är tillbaka på normal nivå efter en markant nedgång under coronapandemins inledande skede.

  • Publicerad 12:57, 15 jun 2020

Dr Westerlunds gata

Söndag 07.00

Stöld. Lokalerna där Bilvalet tidigare höll till är under rivning. Under natten mellan lördag och söndag tog sig okända gärningsmän in på området genom att bryta upp ett hänglås. Där stal de utrustning från ett företag som arbetar med nedmonteringen. Kostnaden för verktyg som stulits, slipmaskiner och olika typer av sågar, beräknas till 25.000 kronor.

Stora Torget

Söndag 02.45

Stöld/misshandel. Om man ska ge sig på att försöka stjäla någons plånbok – och det ska man verkligen inte – då kan det finnas anledning att 1) vara så nykter att man kan prata, 2) inte ge sig på en kraftig och mycket vältränad person.

Fast en cirka 30-årig Enköpingsbo tänkte inte så långt.

Polisen var redan vid torget när händelsen inträffade och när de kom till platsen hade den onyktre dels den andres plånbok i handen, dels en växande svullnad i ansiktet där han blivit slagen av den andre, en Enköpingsbo i 40-årsåldern.

Den onyktre omhändertogs för fylleri och är misstänkt för grov stöld. En motanmälan för misshandel har också lämnats in, riktad mot mannen i 40-årsåldern.

Enköping

Lördag 13.30

Bedrägeriförsök. En kvinna blev uppringd av en person som sa sig vara polis och uppgav kvinnans adress och personnummer. Hon blev då misstänksam och ville ringa tillbaka. Mannen uppgav då ett namn och sa åt henne att ringa 114 14. Kvinnans misstänksamhet visade sig vara riktigt. Det namn som den uppringande uppgav tillhör ingen polis i regionen. Då mannen aldrig hann komma till något eventuellt försök till bedrägeri är misstanken i stället Föregripande av allmän ställning, det vill säga att han låtsades vara polis.

Riksväg 70

Lördag 06.00

Dödsolycka. En lastbilschaufför ringde 112 på lördagens morgon. Han hade sett en bil ligga på taket bredvid vägen och en man cirka 30 meter därifrån. Sjukvårdspersonal kunde på plats konstatera att mannen, en Enköpingsbo i 70-årsåldern, var avliden. Bilen hade gått av vägen i södergående riktning nära Kävra. Bilen hade färdats ett hundratal meter på en åker, sedan vänt upp mot räcket längs vägen och voltat för att bli liggande i ett dike. Vad som orsakat olyckan är okänt, initialt utreds den som grov vårdslöshet i trafik.

Lillsidan

Lördag 00.35

Misshandel mm. En man i 25-årsåldern har anhållits, misstänkt för att upprepade gånger under en längre tid ha behandlat en kvinna han har en relation till med misshandel, hot och grov kvinnofridskränkning. De bor båda i Enköpings kommun.

Circle K, Malmagatan

Fredag 01.30.

Grov misshandel. Åsikterna går i sär om vad som hände inne på Circle K-macken under natten till fredagen. En man blev slagen och togs till lasarett där han blev kvar för observation. Enligt anmälan hade han blivit slagen av två män som avvikit från platsen. De ska också ha sparkat och slagit på honom då han låg ner. Han uppger att han hostat försiktigt i armvecket och då blivit nedslagen. Andra uppgifter säger att mannen uppträdde provocerande innan han slogs ner. Händelsen finns på film och kan visa vad som hände och eventuellt ge bra indikationer på vilka de två männen är.

Mio, Romgatan

Måndag 8 juni

Skadegörelse. Skador för cirka 50.000 kronor har åstadkommits vid Mio-butiken. Okända personer har kastat sten på fasaden med skador som följd. Dessutom tycks någon ha försökt göra upp eld i en påse som stått vid väggen, innehållet har brunnit, men det har inte tagit sig.

Blåljus: Inbrott och stölder

Nyheter En hel stöld. En halv. Och en som avbröts.tisdag 27/10 11:21

Helgens blåljus: Cykel värd 115.000 kr stulen / Hundägare vägrade koppla hund / Misshandel på torget

Nyheter En hundägare vars hund bitit andra tidigare vägrade koppla hunden på polisens anmodan. En cykel värd 115.000 kronor har stulits. På torget och på nattklubben bråkades det. Där är något av det som...måndag 26/10 12:33