Målning är gjord av gatukonstnären Hop Louie. Foto: Egil Kvarnström

Dödade Eric hyllas med målning i Snösätra

Eric Torell, 20 sköts ihjäl av polis för mindre än två veckor sedan. Nu hyllas han med en stor väggmålning i Snösätra. – Jag tycker att den är helt fantastisk! Otroligt likt Eric, säger Katarina Söderberg, Erics mamma.

  • Publicerad 11:22, 13 aug 2018

”Glöm inte vad som hände Eric Torell” står det bredvid ett stort porträtt av honom. Målningen täcker en hel vägg på Snösätragränd i Snösätra industriområde. Det är gatukonstnären Hop Louie som gjort den.

Jag tycker att den är helt fantastisk! Otroligt likt Eric, starka vackra färger.

Katarina Söderberg, Eric Torells mamma.

– Jag tycker att den är helt fantastisk! Otroligt likt Eric, starka vackra färger. Tänkvärda ord och fina detaljer. Måste vara målad av ett proffs helt enkelt, säger Katarina Söderberg, Erics mamma.

Har hyllats med kortege

Det var den 2 augusti som Erik Torell, 20, sköts till döds av polis i Vasastan. Eric hade Downs syndrom och hade en leksakspistol i handen. Händelsen har fått stor uppmärksamhet och har väckt mycket sorg och bestörtning. Just nu pågår en utredning om polisen har begått tjänstefel.

Eric Torell har tidigare hyllats med en motorcykelkortege från mammans hem i Skarpnäck till Vasastan, där han sköts ihjäl.