Bilbrand. En död person hittades i en bil som brunnit i Viksjö. Foto: Sacharias Källdén

Död person hittad i bil i Järfälla

På onsdagseftermiddagen anträffades en person död i Viksjö. Kroppen ska ha funnits i en bil som har brunnit. En förundersökning om mord är inledd och en person har anhållits, skäligen misstänkt för mord.

  • Publicerad 16:23, 6 maj 2020

Vid 15-tiden på onsdagen fick polisen larm om att en bil brann i Viksjö. När räddningstjänsten kom till platsen upptäcktes det att det fanns en människa i bilen.

– I samband med släckningsarbetet konstaterade man att det satt en död person i bilen, sa Ola Österling, presstalesperson på polisen på onsdagen.

På torsdagsmorgonen kunde polisen bekräfta att en person anhållits. Polisen utreder händelsen som mord.

– En person är gripen och anhållen, skäligen misstänkt för mord, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen.

Brottsplatsen har spärrats av för teknisk utredning och förhör kommer att hållas med ett antal personer. Även filmer och övervakningskameror ska undersökas.

– Vi söker fortfarande efter personer som har mer uppgifter att lämna. Det gäller personer som var vid området kring Viksjövallen vid 15-tiden den 6 maj, eller om man har uppgifter kring en röd bil av märket Mini cooper som setts under eftermiddagen i Järfälla så är vi intresserade, sa Towe Hägg, presstalesperson vid polisen veckan efter hämdelsen.