AVSTÄNGT. Årstabrons gång-och cykelväg är avstängd. En man hittades under natten död mitt på bron och polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord. Foto: Michael Toll

Död man hittad på Årstabron

En död man i 30-årsåldern hittades på Årstabron i natt. Händelsen utreds som mord.

  • Publicerad 09:50, 17 sep 2020

Det var vid 01-tiden natten mot torsdag som polisen fick larm om en skadad person som låg på Årstabron, på gång- och cykelvägen, enligt annan media. När polisen kom dit visade det sig att personen var död.

Polisen vill inte första säga om det rörde sig om en man eller kvinna, eller vilken ålder. Först vid lunchtid på torsdagen förklarade polisen att det var en man i 30-årsåldern som hittats död på bron.

Polisen ville inte heller berätta hur och var personen låg, eller i vilket skick personen var, när de kom dit eftersom det kan försena och försvåra utredningen, enligt Tove Hägg.

Eftersom det råder oklara omständigheter kring dödsfallet och det inte går att utesluta brott har polisen inlett en förundersökning om mord, tillägger hon. Tekniker arbetar på platsen och polisen har under natten hört personer som befunnit sig i närheten.

– Visar det sig att inget brott har begåtts då avslutar vi utredningen.

Helt avstängd

Under torsdagsförmiddagen var gång- och cykelvägen fortsatt avstängd i båda riktningar.

Efter beslut från polisen stängdes även pendeltågstrafiken av över bron under cirka en timme under förmiddagen.