Dockmusikal för barn med proffsartister

Barnmusikalen Fjärilar i magen är skapad av lokala musikalartister. På lördag den 13 oktober har dockmusikalen premiär – i Värmdö så klart – i Gustavsbergsteaterns foajé.

  • Publicerad 17:32, 1 okt 2018

Bakom musikalen står Cecilia Wrangel, Sandra Camènisch  och Jessica Heribertsson, samt Christoffer Schoug på gitarr.

Tillsammans har de över 25 års erfarenhet av roller på de största teaterscenerna i Sverige, allt ifrån Kristina från Duvemåla, Grease, Hairspray och Skönheten&Odjuret, till Livet är en schlager, Carolas jubileumsturné och Mamma Mia the party.

Bor i Hästhagen

Cecilia Wrangel gjorde en dockmusikal för tio år sedan och har länge tänkt att hon vill göra en dockmusikal för yngre barn. Hon bor i Hästhagen och är gift med Christoffer Schoug, som har komponerat musiken. Tillsammans har de två barn, 8 och 5 år som varit en stor inspiration till musikalen, som är tänkt att vara för barn mellan 5 och 8 år.

Liknar Mupparna

–  De gillar dockorna, som påminner om dockorna i Mupparna, säger Cecilia Wranger. 

Historien utspelar sig på skolgården innan Paula, Wilma och Jessica ska gå in i den nya skolan den allra första dagen i ettan. Det är första gången de tre barnen träffar varandra och publiken får vara med om deras första möte som leder in i en fin vänskap.

Premiär på teatern

Premiär blir det i Gustavsbergsteaterns foajé lördagen den 13 oktober. De spelar två föreställningar, klockan 11 och 13. 

Mer information om föreställningen finns på föreställningens Facebooksida: Fjärilar i magen – en dockmusikal om vänskap.

– Vi har förhoppning om att spela på flera platser runt om i Stockholm framöver, men ingenting är helt bestämt än, säger Cecilia Wranger.