Anders Varveus som driver Docklands. Foto: Anna Z Ek

Docklands startar klubb i Slakthusområdet

Den legendariska rejvklubben Docklands kommer att hålla åtta klubbkvällar på EnArena i Slakthusområdet under 2016. Den första blir den 26 februari. – Det har förvandlats från en Finlandsbåt till en lokal med mycket industrikänsla, säger Anders Varveus.

  • Publicerad 17:03, 25 jan 2016

Docklands planerade förra året att starta en klubb i Nacka, men hamnade i konflikt med Nacka kommun.

Nu ska den legendariska rejvklubben arrangera klubbar på EnArena i Slakthusområdet vid åtta tillfällen under 2016. Den första klubben blir den 26 februari.

Det kommer att vara artister och dj:s som spelar elektronisk dansmusik.

– När jag först fick syn på lokalen kändes den som en Finlandsfärja, men tittar man under det inte så vackra sminket, finns en otrolig potential. Jag pratade med ägaren om han kunde tänka sig att riva ut Finlandsbåten och ta fram stålet och betongen, och det kunde han. Nu är det en lokal med nakna stålbalkar och mycket betong, fem meter i takhöjd och en tydlig dragning åt det industriella och lite smutsiga hållet, som jag tycker mycket om, säger Anders Varveus, som driver Docklands.

Omkring 600 personer kan vistas samtidigt i lokalen.

EnArena har tillstånd att ha öppet till 03 och kommer att söka om öppethållande till 05 för varje klubbkväll.

– Tecnoscenen består av olika nivåer. Det finns en nattklubbsdel med legala fester som har tillstånd från start, och så finns det en betydligt större underground-del som kör mer med slutna sällskap där man inte vet förrän dagen före var det är. Det här är våra mer konventionella nattklubbskvällar som vi kallar för Docklands club sessions, säger Anders Varveus.

Slakthusområdet ska byggas om och i framtiden inrymma 4 000 bostäder. Om Docklands kan fortsätta att ha klubbar där då står skrivet i stjärnorna.

– För oss är nästa helg det som vi har fokus på. 2017 är väldigt avlägset. Men jag älskar ju lyftkranar och byggarbetare som börjar röra sig klockan 06 på morgonen när folk är på väg hem. Det är bara roligt om de spränger en bit bort och det skakar till ibland. Att vara i utkanten av en byggarbetsplats förstärker bara känslan av att vi är här en stund, sedan drar vi vidare, säger Anders Varveus.