Ovanligt litet bageri. Foto: Läsarbild Privat

Dockhuset gladde – och var vips borta

Ett miniatyrbageri har väckt nyfikenhet och undran i Skärholmen. Det stod i hörnet i hörnet av Ekholmsvägen–Bodholmsplan under en kort tid. Men vips var det borta.

  • Publicerad 16:19, 30 maj 2018

Aktiviteten var stor i det lilla bageriet, där härliga små limpor stod uppradade intill ugnarna, och bagarna jobbade på för fullt. Men det stod bara på sin plats under en kort tid. Bilden här ovan togs den 24 maj, intill före detta 2:a hemmet. En dag senare var dockhuset spårlöst borta.

Vart tog det vägen? undrar nu Socialdemokraterna i Skärholmen, via Roger Isaksson som sitter i stadsdelsnämnden. Ingen stor valfråga kanske, men de är nyfikna och vill gärna veta. Säkert finns det fler som sett det fina lilla huset, och som undrar.

Den som skapat huset eller vet något om det får gärna mejla soderort@mitti.se. Kanske en elev på Södra Stockholms folkhögskola, eller någon annan kreativ person?

– Kan det kanske vara samma människor som stickar längder av garn och sätter runt ledstängerna i trapporna från terrassen till centrum, funderar Roger Isaksson.