DO tycker att kommunens riktlinjer kring trakasserier och replissarier måste förtydligas.  Foto: Maria Lilja

DO ger kommunen kritik

Diskrimineringsombudsmannen, DO, kritiserar kommunens dokument som ska motverka trakasserier och replissarier på stadshuset. Nu behöver stadens riktlinjer och rutiner förtydligas. 

  • Publicerad 07:40, 31 maj 2018

DO har tagit sig an att granska de riktlinjer och rutiner som finns för att motverka trakasserier, sexuella trakasserier och replissarier på arbetsplasten, hos flera av landets kommuner.

Sundbyberg stad är en av dem, och DO slår nu ner på ett antal punkter.

Dels så tycker DO att kommunen inte tydligt nog skrivit ut i sina handlingar att beteenden som diskriminerar de som jobbar på stadshuset, inte är acceptabla.

DO menar också att det i rutinerna för hur man hanterar ärenden som rör trakasserier och sexuella trakasserier även måste förtydligas att dessa rutiner även gäller om en person utsatts för replissarier på jobbet.

Replissarier kan till exempel vara att man blir hotad eller kränkt, men även att man blir straffad genom till exempel försämrade arbetsförhållanden eller orimlig arbetsbelastning efter att ha anmält sin arbetsgivare för diskriminering.

 

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47