DO tycker att kommunens riktlinjer kring trakasserier och replissarier måste förtydligas.  Foto: Maria Lilja

DO ger kommunen kritik

Diskrimineringsombudsmannen, DO, kritiserar kommunens dokument som ska motverka trakasserier och replissarier på stadshuset. Nu behöver stadens riktlinjer och rutiner förtydligas. 

  • Publicerad 07:40, 31 maj 2018

DO har tagit sig an att granska de riktlinjer och rutiner som finns för att motverka trakasserier, sexuella trakasserier och replissarier på arbetsplasten, hos flera av landets kommuner.

Sundbyberg stad är en av dem, och DO slår nu ner på ett antal punkter.

Dels så tycker DO att kommunen inte tydligt nog skrivit ut i sina handlingar att beteenden som diskriminerar de som jobbar på stadshuset, inte är acceptabla.

DO menar också att det i rutinerna för hur man hanterar ärenden som rör trakasserier och sexuella trakasserier även måste förtydligas att dessa rutiner även gäller om en person utsatts för replissarier på jobbet.

Replissarier kan till exempel vara att man blir hotad eller kränkt, men även att man blir straffad genom till exempel försämrade arbetsförhållanden eller orimlig arbetsbelastning efter att ha anmält sin arbetsgivare för diskriminering.

 

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10