DO tycker att kommunens riktlinjer kring trakasserier och replissarier måste förtydligas.  Foto: Maria Lilja

DO ger kommunen kritik

Diskrimineringsombudsmannen, DO, kritiserar kommunens dokument som ska motverka trakasserier och replissarier på stadshuset. Nu behöver stadens riktlinjer och rutiner förtydligas. 

  • Publicerad 07:40, 31 maj 2018

DO har tagit sig an att granska de riktlinjer och rutiner som finns för att motverka trakasserier, sexuella trakasserier och replissarier på arbetsplasten, hos flera av landets kommuner.

Sundbyberg stad är en av dem, och DO slår nu ner på ett antal punkter.

Dels så tycker DO att kommunen inte tydligt nog skrivit ut i sina handlingar att beteenden som diskriminerar de som jobbar på stadshuset, inte är acceptabla.

DO menar också att det i rutinerna för hur man hanterar ärenden som rör trakasserier och sexuella trakasserier även måste förtydligas att dessa rutiner även gäller om en person utsatts för replissarier på jobbet.

Replissarier kan till exempel vara att man blir hotad eller kränkt, men även att man blir straffad genom till exempel försämrade arbetsförhållanden eller orimlig arbetsbelastning efter att ha anmält sin arbetsgivare för diskriminering.

 

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här ska äldre få träna upp sin power

Nyheter 78-årige Göran en förebild när tyngdlyftningsklubb satsar på seniorer Tekniken måste sitta innan seniorerna som ska styrketräna i Löthallen får gå på de tyngre vikterna. Men vem vet – kanske blir nybörjarna lika starka som 78-årige världsmästaren Göran Malmberg till...onsdag 24/11 1:15

Gabriella är årets lärare i Sundbyberg

Nyheter Undervisar på Viktor Rydberg gymnasium i Sumpan Hallå där, Gabriella Parezanović, förstelärare samt lärare i historia och religionskunskap på Viktor Rydberg gymnasium. Grattis! Du vann utmärkelsen Årets lärare i Sundbyberg på 2021 års lärargala.måndag 22/11 10:58