Djurskyddspolisen är förtegen i fallet och vill inte berätta om några detaljer i ärendet. Foto: Läsarbild Mitt i, privat

Djurskyddspolisen: ”Hunden ska undersökas av veterinär”

Polisen är förtegen i fallet där en filmklipp har spritis på en man som sparkar en hund i Täby. Hunden har omhändertagits och ska nu genomgå en veterinärundersökning. Djurskyddspolisen vill inte uttala sig om det finns någon misstänkt i ärendet.

  • Publicerad 05:00, 19 dec 2019

Ett filmklipp där en man sparkar en hund under en promenad i Hägernäs strand i Täby i måndags har upprört på nätet. Videon lades ut på Facebook av ett vittne som såg misshandeln och sedan anmälde den.

Man sparkade sin hund – filmklipp upprör på nätet

Hunden har omhändertagits

Polisen i Täby bekräftade dagen efter att det kommit in en anmälan om djurplågeri. Fallet har nu tagits över av nationella djurskyddspolisen som är väldigt förtegen.

– Vi har ärendet och det har upprättats en anmälan om djurplågeri. Hunden har omhändertagits och ska genomgå en veterinärundersökning för att vi ska kunna stryka bevis, säger Lena Jacobsson förundersökningsledaren på djurskyddspolisen.

Djurskyddspolisen vill inte uttala sig om det finns någon misstänkt i ärendet.

Många engagerade i fallet

Filmklippet där hunden blir slagen har delats av över 3 700 personer och många Täbybor har engagerat sig i fallet.

– Hela Täby var i uppror tror jag. Men generellt kan man säga att djur väcker mycket känslor och ett enormt engagemang hos folk, säger Lena Jacobsson.

Hon berättar att djurskyddspolisen då och då tar hand om liknande fall där filmklipp delats på djur som far illa.

– Det är fantastiskt att medborgare engagerar sig och filmar. Bättre bevismaterial än en film är svårt att få tag i.

Vittnen ingrep när kvinna slog och bet sin hund under promenad

Polisen: Lämna filmer till oss

Lena Jacobsson tycker dock att man ska försöka undvika att lägga upp filmen i sociala medier.

– Det kan skapa ryktesspridning och leda till att folk blir felaktigt utpekade och starta onödiga rykten. Vänder er till oss med filmen i stället.