Artist. Sofi Bonde är bland annat känd för att ha gjort musik till amerikanska tv-serier, som Vampire Diaries. Nu sjunger hon en låt till stöd för flyktingar från Ukraina. Foto: Pressfoto

Djursholmstjej sjunger för ukrainska flyktingar

Sofi Bonde ska sjunga och uppträda med nysläppta singeln "Endlessly" för att stötta flyktingar från Ukraina, i ett samarbete med flyktingorganisationen UNHCR.

  • Publicerad 16:44, 17 maj 2022

Hallå där, Sofi! Vad sjunger du om i låten Endlessly?

– Det är en låt som handlar om fred. Den kom till några dagar innan kriget utbröt faktiskt, när jag skrev de första raderna. Sen hände det här hemska och då utvecklades det till en låt om tro och hopp.

Det är ett stort samarbete bakom låten med över tio olika artister från olika delar av världen, och med UNHCR. Hur kom du in på det här projektet?

– Jag har bott och jobbat mycket utomlands med andra musiker. Så jag kontaktade några som jag gillar att samarbeta med för att producera låten. En stor idol till mig är John Lennon och vi hade hans låt "Imagine" med i bakhuvudet när vi gjorde låten. Vi blev väldigt nöjda med hur det blev, sen kontaktade vi UNHCR som ville vara med och som hjälpte mig göra en musikvideo.

Blir det turné i något arrangemang för flyktingar, eller hur kommer det se ut?

– Nu är tanken att fortsätta spela framförallt i Danderyd, men också Stockholm. Det hade också varit fantastiskt att kunna åka till eller nära Ukraina och sjunga där.

Kommer du spela i närtid i Danderyd?

– Jag har spelat på Norrängsgården.

– Det var så fint, mycket glädje men också många tårar. Men det är privata spelningar. Vi har inga spelningar för allmänheten inbokade, än.

Vad hoppas du uppnå med låten?

– Att uppmärksamma vad som händer. Sen från min sida att förespråka freden, och fokusera på hoppet.

Länk till låten

Här kan du höra låten "Endlessly" på youtube och här på Spotify.

Sofi Bonde: "Intäkterna går oavkortat till UNHCR och deras välgörenhetsarbete för Ukrainska flyktingar."