Djursholmsklubb i 7:an värvar tre Djurgårdare

Division 7-laget FC Sampierdarenese Stoccolma från Djursholm har förstärkt truppen rejält inför säsongen som inleds på lördag. Till en redan stark 60-mannatrupp har man knutit en välkänd Djurgårdstrio – Kenneth Höie, Enrico och landslagsmeriterade Andreas Johansson.

  • Publicerad 16:31, 17 apr 2018

– Det känns lite smått overkligt att vi lyckats knyta till oss dessa stjärnspelare. Förra året värvade vi Markus Johannesson och redan där gjorde vi en av dom tyngsta värvningarna som de lägre divisionerna i Stockholms-fotbollen någonsin skådat. Att vi i år toppar det med Adde Johansson, Enrico och Kenneth Höie gör ju att man får nypa sig i armen för att inte tro att man drömmer. Det här transferfönstret kommer gå till historien som det sjukaste någonsin, säger Viktor Morgården, sportchef i FC Sampierdarenese Stoccolma.

Enrico spelar på lördag

Enrico, som spelade i Djurgården 2006–2008, är värvad som yttermittfältare och kommer att spela i premiären mot Gärdets FF hemma på Djursholms IP på lördag den 21 april.

Enrico har gjort tre säsonger i Djurgården mellan 2006–2008, över 70 matcher och 15 mål i Vasco da Gama i Brasilien, och två säsonger i grekiska högsta ligan.. Nu ska han spela i division 7 på Djursholms IP. Foto: Mattias Sellfors

– Han är bara 34 år och skulle kunna spela mycket högre upp. Han var i grekiska högstaligan så sent som för tre år sedan och spelade i division 1 i fjol, säger Viktor Morgården.

Höie har lämnat målburen

Kenneth Höie vaktade målet i över 100 matcher i Djurgården, men nu tar han klivet ut ur målet.

Tidigare DIF-målvakten har imponerat som mittback i sin nya klubb , FC Sampierdarenese Stoccolma. Foto: Mattias Sellfors

– Vi hade redan fem målvakter och han tycker att det är skitkul att spela ute. Kenneth kommer att spela mittback och han ser ruskigt bra ut, säger Viktor Morgården.

Adde ”helt outstanding”

Den norske exmålvakten missar dock seriepremiären då han är i Spanien tillsammans med sin svåger Andreas Johansson, som följaktligen också får vänta på matchdebuten.
– Adde var med på en del inomhusträningar i vintras och då var han helt outstanding, säger Victor Morgården om det forna Wigan-proffset från Premier League som kommer ta en defensiv spelförande roll på mittfältet i sin nya klubb.

”I paritet med AIK och Malmö FF”

Mattias Büman, ordförande i FC Sampierdarenese Stoccolma, är givetvis mer än nöjd med de tre namnkunniga nyförvärven.
– Jag tycker vi gör ett transferfönster i paritet med AIK och Malmö FF. Vi får lyfta på hatten för vår fantastiska sportchefs arbete och våra nyckelpersoner kring klubben. Att vara där uppe på toppen och kriga om spelare som division 7-klubb är något vi haft som mål sedan vi startade klubben 2012, säger han.

Trivs på Djursholms IP

FC Sampierdarenese Stoccolma grundades i Vasastan den 30 oktober 2012 och spelade sin första säsong i Skarpnäck innan man via kontakter med FC Djursholm kunde flytta till Djursholms IP.
– Nu har vi byggt upp en relation med FC Djursholm och anläggningen här är asfräsch. I dag är vi en Djursholmsklubb och det kommer vi nog att vara i många år till, säger Viktor Morgården.
Hur kommer det sig att ni har så stor trupp, 60 spelare?
– Från början var tanken att bygga upp ett nätverk med fotbollen som gemensam nämnare, ett sätt att träffas. Vi bjöd in 60–70 pers direkt och 50 valde att haka på, och sedan des har vi vuxit lite till. Men många är bara med ibland, till de flesta matcher brukar 25–30 anmäla sig och av dem tar vi ut en 16-mannatrupp.
Vad är målet för säsongen?
– Vi vill gå upp i division 6. Det är roligare där, lite seriösare lag. I 7:an kan det dyka upp motståndare som har 10–11 spelare och 5–6 olika färger på shortsen.
Utöver flera exdjurgårdare finns en hel del andra kända namn i truppen, så som Patrick Ekwall, Jens ”Gåvan” Gustafsson, David Fjäll, Nicke Bergh, Olle Sarri och Özz Nüjen,

Hoppas på alla exblåränder – och storpublik

Några stora åskådarskaror brukar man trots det sällan locka till hemmamatcherna i Djursholm.
– Nej det är oftast 30–40 som kommer, uppåt 100 har vi nog haft som bäst. Men vi hoppas att alla de gamla Djurgårdsspelarna ska kunna vara med samtidigt i någon match, då ska vi försöka locka hit lite större publik, säger Viktor Morgården.
Men först är det alltså seriepremiär på lördag med avspark klockan 17.30 på Djurholms IP – och med Kenneth Höie som mittback.