Djurgårdsfamiljen fyller Apberget med knattar

Inför derbyt mot BP den 16 september har supporterorganisationen Djurgårdsfamiljen samlat in pengar och köpt upp hundratals biljetter till de allra yngsta. Supportrarnas initiativ har dragit in över 30 000 kronor som går oavkortat till klacksektionen Apberget på Tele2 Arena.

  • Publicerad 15:20, 4 sep 2018

– Fantastiskt roligt att det har kommit in så mycket pengar. Matchen mot BP kommer att bli grym med massor av barn. Nu hoppas vi på en helt sprängfylld sektion med kids och många nya besökare som får uppleva stämningen på Apberget. Ni djurgårdare där ute som har ett småsyskon, fotbollslag, småkusiner eller andra ungdomar i er närhet – hör av er till Djurgårdsfamiljen direkt, säger Nils Ek från Djurgården Fotboll, ansvarig för Apberget.

Biljett och souvenir till varje barn

Initiativet startades av Djurgårdens supportrar Djurgårdsfamiljen som under hashtaggen #sponsraenmini satsade på att samla in pengar för att fylla upp hela Apberget, sektionen för barn upp till 16 år, i hemmamatchen mot BP.
Själva insamlingen inleddes den 21 augusti och redan efter två dygn hade fansen samlat ihop över de 30 000 kronor som krävdes för att fylla läktaren och även kunna ge varje barn en Djurgårdssouvenir.

Hoppas skapa besatta fans

– Vi hade aldrig kunnat drömma om den responsen vi fick med över 30 000 kronor insamlade på så kort tid. Nu hoppas vi att så många ungdomar som möjligt vill komma på matchen och att de blir lika besatta av Djurgården som vi är, säger Rickard Karlsson från Djurgårdsfamiljen.