Djurgården vill väcka gamla vackra minnen till liv

Inför matchen mot IFK Göteborg den 31 oktober lanserar Djurgården Fotboll kampanjen Djurgårdsarvet för att hylla alla supportrar som sett till att göra barn, barnbarn, grannar, syskon och föräldrar till Djurgårdare.

  • Publicerad 16:10, 23 okt 2018

– Jag vill så klart tacka farsan, han är ju så stolt över klubben och att vara Djurgårdare, precis som jag. Jag tycker det här är ett fint sätt att betala tillbaka till honom för alla minnen jag fått uppleva som Djurgårdare, säger Gustave Lund, mer känd som Gurra G i Just D.

”Jag älskar ju den här klubben”, säger Gurra G:s pappa som tog sonen till Stadion för att se Djurgården spela. ”Där såg jag min första idol, det blev Anders Grönhagen”, säger Gurra G. Foto: Djurgården Fotboll

Djurgårdsarvet lanseras med ett antal filmer där supportrar till Blåränderna, en av dem är Gurra G, berättar vem det var som gjorde att de blev Djurgårdare från första början.

”Man fick gåshud”

Syftet är att ägna en tanke åt den som gjorde en till Djurgårdare och även få folk att hylla sitt Djurgårdsarv med att ta med just den personen på matchen mot IFK Göteborg.

– Vi fick en enorm respons när vi ställde frågan ”Vem var det som gjorde dig till Djurgårdare?” på vårt instagramkonto. Vi samlade ihop berättelserna vi fick in och tog kontakt med några av personerna för att se om de ville vara med och berätta. Det var många historier som gjorde att man fick gåshud, säger Djurgårdens marknadschef Daniel Bergström.

Två sektioner avsatta på Tele2 Arena

Kampanjen togs fram av Djurgården Fotboll tillsammans med supportrarna i organisationen Djurgårdsfamiljen.

Till matchen mot IFK Göteborg har Djurgården satt av två sektioner på Tele2 Arena där alla som vill ta med sig någon och hylla sitt arv kommer att kunna sitta tillsammans.

Ska bjuda med pappa

– Många av våra besökare har likadana rutiner inför matcherna, man går med sitt kompisgäng och dricker sina öl på det gamla stammishaket. Med detta initiativ vill vi få dem att tänka tillbaka på vem det var som gjorde dem till de stolta djurgårdare de är idag, och ta med dem till matchen. Personligen kommer jag bjuda med min pappa som tack för han tog med mig till Stadion för 35 år sedan, säger Daniel Bergström.

Matchen mellan Djurgården och IFK Göteborg har avspark klockan 19 den 31 oktober.

Fakta

Forumskribenter startade Djurgårdsfamiljen

Djurgårdsfamiljen är ursprungligen skribenter på Djurgårdens supporterforum 11433.net.

Initiativet ”Djurgårdsfamiljen” uppstod som en reaktion på diskussioner kring att skapa en ideell supportermarknadsföringsgrupp för att stötta Djurgården IF, med huvudfokus på fotbollssektionen.

Inom Djurgårdsfamiljen finns kompetens inom PR och marknadsföring och privat jobbar många av medlemmarna med marknadsföring, IT, juridik, journalistik och foto.

Djurgårdsfamiljen har två mål. Det ena är att hjälpa olika djurgårdsföreningar genom att bidra med de kompetenser gruppen har och att stötta olika supporterinitiativ. Det andra är att producera eget djurgårdsrelaterat material och identitetsstärkande innehåll till sina egna kanaler.

Visa merVisa mindre