Djurgården bränner bengaler på Tele2 Arena. Foto: Mostphotos

Djurgården utan böter efter kastad bengal

Djurgården frikänns efter den bengal som kastades mot Hammarbys supportrar i derbyt. Bengalkastaren däremot får två års avstängning.

  • Publicerad 16:47, 12 okt 2018

Under fredagen meddelade disciplinnämnden att Djurgården frikänns från den bengal som kastades från Djurgårdsklacken till långsidan på Tele2 Arena där Hammarbysupportrar satt.

Avsparken i Stockholmsderbyt fick skjutas upp och flera personer blev skärrade av den bengal som landade mitt bland barnfamiljer. En stolsdyna kastades också ner mot plan som träffade en fotograf i huvudet. Fotografen fick senare uppsöka sjukhus.

Nu har disciplinnämnden friat Djurgården från händelsen då de anser att klubben inte kan lastas för händelsen. Personen som kastade bengalen däremot har identifierats och är avstängd i två år från att gå på matcher.

– Vi har i första instans svårt att se att Djurgården kan belastas med påföljd på grund av det. Vi kan säga att vi har haft ett tidigare fall som var liknande mellan Göteborg och Hammarby, där samma sak hände och av samma skäl som vi frikände Hammarby då, så frikänner vi nu Djurgården, säger Göran Nilsson, 1:a vice ordförande i SvFF:s disciplinnämnd, till Fotbollskanalen. 

Djurgården anser att de som klubb gjort vad som krävs för att motverka ordningsstörningar och fick rätt av disciplinnämnden.