STÄNGS. Eleverna på Källbrinksskolan får distansundervisning under två veckor. Foto: Google maps

Distansundervisning införs på två grundskolor

För att minska smittspridningen av covid-19 går två grundskolor i Huddinge över till distansundervisning från och med i dag måndag den 2 november.

  • Publicerad 09:48, 2 nov 2020

Alla elever på Källbrinksskolan och eleverna i årskurs 9 på Balingsnässkolan kommer att ha distansundervisning från och med i dag, måndag den 2 november. Under söndagskvällen informerades eleverna och deras vårdnadshavare om beslutet.

– Under helgen fick vi information om att vi hade flera bekräftade fall av covid-19 i verksamheterna och att ett flertal personer uppvisar symtom. Efter samråd med Smittskydd Stockholm har vi därför beslutat att alla elever på Källbrinksskolan ska få fjärr- och distansundervisning under två veckors tid. För eleverna i år 9 på Balingsnässkolan är det en vecka som gäller, det vill säga fram till fredagen den 6 november, säger Anna-Karin Mäntylä, verksamhetschef för grundskolan i Huddinge i ett pressmeddelande.

Får hämta datorer och material under måndagen

Under måndagen får berörda elever, som är friska, komma till skolan för att hämta dator, material och annat som de behöver för att kunna delta i undervisningen.

– Skolorna har personal på plats som säkerställer att eleverna håller distans till varandra och bara är i skolan för att hämta material och datorer för att sedan gå direkt hem. Balingsnässkolan startar undervisning i dag efter lunch och Källbrinksskolan går igång med undervisning enligt ordinarie schema från och med imorgon tisdag 3 november säger Anna-Karin Mäntylä.