Direkttåg mellan Göteborg och Solna lanseras

Från och med måndag blir det möjligt att åka tåg direkt mellan Solna och Göteborg. MTR Express förlänger sin tågförbindelse till Solna station.

  • Publicerad 09:16, 25 feb 2020

Bolaget MTR Express förlänger sin tågförbindelse mellan Göteborg och Stockholm till Solna station, och resenärer kan därmed åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden.

Från och med måndag genomförs ändringen och bolaget skriver i ett pressmeddelande att man hoppas kunna locka fler affärsresenärer.

”Många företagskunder”

Inledningsvis blir det en morgonavgång från Göteborg och en avgång på eftermiddagen tillbaka från Solna måndag till fredag, men från mitten av april vill MTR Express öka till två avgångar per riktning på veckodagar. Biljetter har börjat säljas via bolagets hemsida. 3,5 timmar tar resan.

– Vi har många företagskunder i Arenastaden som önskat att vi skulle förlänga vår linje dit så det är riktigt spännande att vi nu tillsammans med Trafikverket spänner bågen och erbjuder denna möjlighet, säger MTR:s vd Mats Johannesson i pressmeddelandet.

Kaxiga hälsningen

– En direktförbindelse till och från Göteborg är mycket välkommet för en växande stad som Solna, och förenklar ett hållbart resande för många affärsresenärer, men också Solnabor och besökare, säger kommunstyreslens ordförande i Solna Pehr Granfalk (M).

På Facebook skriver Pehr Granfalk:

”Grattis Göteborg, på måndag blir det lättare för er att åka till Solna! Finns mycket och se och lära här”.