JULSTÄMNING. Visst blir det julstämning även om det är en annorlunda jul i år. Foto: Stefan Källstigen

Digitala gudstjänster och jullovsaktiviteter

Julen är kyrkans stora högtid, men det här året är alla julkonserter inställda. Kyrkorna håller däremot digitala gudstjänster under julhelgen. Även många jullovsaktiviteter blir digitala.

  • Publicerad 10:17, 18 dec 2020

Såväl snön som de stora julmiddagarna och de välfyllda kyrkorna lyser med sin frånvaro i år.

Kyrkorna i Huddinge gör sitt bästa för att skapa julstämning ändå. De bjuder på digitala gudstjänster och konserter under söndagarna i advent och hela julhelgen. Det är dessutom några dagar kvar på deras digitala adventskalender där du kan njuta av sång och och texter om julens budskap.

Mer information hittar du på www.svenskakyrkan.se/huddinge eller på Huddinge församling på Facebook.

Kyrkorna håller också öppet för den som vill gå in och tända ett ljus, be en bön eller bara vistas en stund i kyrkorummet. Regeln max 8 personer gäller dock även i kyrkorna.

Pyssel och böcker på jullovet

Även många av jullovsaktiviteterna blir digitala i år. Digital fritid bjuder på ett späckat jullovsprogram. Här kan barn och unga delta i olika workshops, crafting, spel och annat. Den digitala fritidsgården hittar du på Instagram under namnet unghuddinge och på Discord på unghuddinge#6792.

Det går förstås också att ägna sig åt helt analoga aktiviteter som pyssel och bokläsning. Gå förbi biblioteket i Skogås eller Vårby på jullovet och hämta en pysselpåse. I påsen finns material och instruktioner så att du kan pyssla hemma. 

Alla bibliotek i Huddinge ordnar också något som kallas för Vinterboken. Hämta upp ett "vinterbokshäfte" på ditt närmaste bibliotek i Huddinge, läs två böcker och skriv vad du tycker om dem. Lämna in häftet senast 15 januari.

Och vem vet, kanske finns det anledning att plocka fram pulkan eller skidorna någon gång under lovet!