festival. Upplands-Bros bidrag i Funkisfestivalen, här i en repetition i våras, inför den stora finalen som går av stapeln den 24 augusti. Foto: Daniel Sjöberg

Digital lösning för Funkisfestivalen

Det mesta känner av coronakrisen. Funkisfestivalen är inget undantag. Nu genomförs den på Youtube.

  • Publicerad 09:20, 24 aug 2020

Det är unikt att få uppträda med såna här musikerproffs

Bålsta/Upplands-BroDirekt har tidigare berättat om Funkisfestivalen och hur Upplands-Bro i år representeras av trion Albin Johansen och Mikael och Mattias Bjerkestrand som ska framföra Fuldans som Rolands tävlade med i Melodifestivalen 2018. Tanken var att den stora finalen skulle genomföras på Stockholm Waterfront inför en storpublik, men så kommer det givetvis inte att bli.

Lösningen heter You­tube. Där kommer de 20 bidragen som är med i tävlingen att kunna ses.

Den 24 augusti avgörs vem som vinner den tionde upplagan av Funkisfestivalen. Finalen blir helt digital i år, med 20 finalister som har kvalificerat sig genom lokala deltävlingar till finalen. Artisterna tävlar med filmade liveframträdandenDetta är Sveriges största sångtävling för personer med funktionsnedsättning inom LSS.

Alla våra artister är redan vinnare eftersom de har vunnit deltävlingen i sin hemmakommunsäger Björn Kamsvåg, ordförande för Föreningen Funkisglädje, som arrangerar festivalen i ett pressmeddelande.

Kapellmästare Per-Ove ”Knappen” Stålknapp har arrangerat om alla låtar för just det här tillfället och de här artisterna. Alla sjunger live och backas upp live av kör och orkester.

–Det är unikt att få uppträda med såna här musikerproffs. Hela bandet spelar vanligen med de största stjärnorna i Sverige, och varje år ber de att få vara med och spela på Funkisfestivalen ocksåsäger ”Knappen”.

Den som ser finalen hemifrån kommer kunna rösta med sin mobiltelefon via menti.com.

Det blir tre programledare med stor scenvana som hjälps åt att presentera bidragen:

Linda Bengtzing, känd artist som tidigare varit konferencier för Funkisfestivalen på Cirkus.

Sebastian Ögren, som själv varit med i finalen i Funkisfestivalen tidigare. 

Donna Magnusson som bland annat har uppträtt i Funkisfestivalens pausprogram. 

Visa merVisa mindre

Höstens aktiviteter på Torget 4 är klara – här är programmet

Teknikbuss, anhöriggrupper och föreläsningar Nu drar höstens program för Upplands-Bros äldre och dig med stödbehov igång på Torget 4 i Kungsängen.onsdag 30/9 15:54

BLÅLJUS: Hundattack, kvinnomisshandel och singelolycka

En femåring bets av en hund då han var ute och cyklade. En kvinna blev slagen av en man hon lever i en relation med. Och en påverkad man i 20-årsåldern köäde i diket. Där är något av blåljusrapporten...tisdag 29/9 10:36